Czytałem już masę wątków, ale mimo wszystko chciałbym założyć oddzielny i uzyskać parę porad. W końcu człowiek całe życie się uczy

Czy warto zażywać BCAA podczas biegania i treningów siłowych. Na siłownie nie chodzę i wszystkie ćwiczenia wykonuję bądź na własnej masie ciała, bądź ze sztangą 50kg. Biegam 3-4 razy w tygodniu, zależy jak pozwoli czas i zmęczenie. Ćwiczenia siłowe wykonuję 5-6 razy w tygodniu, w dni w których biegam, zawsze przed bieganiem no i czasami są to ćwiczenia lżejsze, kiedy mam mocniejszy trening siłowy, a mocniejsze kiedy chcę wybiegać trochę kilometrów. Ćwiczenia siłowe trwają u mnie średnio 30-45min, natomiast dystans który pokonuję podczas biegania to zawsze co najmniej 10km w jakieś 50 min. Mam zamiar jeszcze gdzieś w międzyczasie wcisnąć w ten plan pływanie.
No i tutaj rodzi się moje pytanie. Czy warto przy takich treningach zażywać BCAA? I jak miałaby wyglądać taka suplementacja? Mam 170cm wzrostu i 70kg wagi. Pomijam to, że mam nadwagę, ponieważ od początku lutego i tak idzie w dół. Dieta u mnie nie wygląda do końca odpowiednio. Staram się jeść 5 razy dziennie, z dużą ilością owoców i warzyw.
Dziękują za każdą opinię, tą konstruktywną i tą mniej też

Pozdrawiam!