pomoc z opadajaca stopa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
gust
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam mam prosbe do znawcow tematu biegania a dokladnie biegam od 2 lat po ok 10 km i podczas biegania moja stopa opada bezwladnie nie mam czucia i mam mocno napiety miesien po zewnetrznej stronie piszczela musze sie zatrzymac aby minal bol i moge dalej ale bol wraca jem duzo magnezu kupilem opaske na staw skokowy robie cwiczenia na lydki i miesnie piszczela i bez poprawy ma ktos jakies rady
PKO
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Poczytaj dlaczego warto iść się przebadać:
http://herbubeltyjwolszlegier.blog.onet ... nie-stopy/
kiss of life (retired)
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brak czucia, to problem z uwieraniem na jakiś nerw. Poczytaj o nerwach łydkowym i strzałkowym. Może coś "dopasujesz" do problemu. Może któreś mięśnie go za mocno ściskają przy wysiłku.
kioz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

1. Czy masz potwierdzony laboratoryjnie niedobór magnezu? Jak nie to bez sensu jest faszerowanie się pigułami o wątpliwym wchłanianiu, a tym samym działaniu.
2. Sprawdź długość m. gruszkowatego. To po pierwsze. Potem możesz posprawdzać napięcie i długości gulszowo-goleniowych (dwugłowy oda, półbłoniasty i półścięgnisty), trójgłowego łydki. Sprawdź siłę piszczelowego przedniego. Możesz jeszcze sprawdzić tętno pod kostką przyśrodkową (gorzej jak nie będzie tam wyczuwalne tętno).

Jak wszystko wyjdzie negatywnie to szukaj problemu w kręgosłupie lędźwiowym. Z tym najlepiej do dobrego fizjo.
Bo w dżemie siła dżemie...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ