Komentarz do artykułu Czy z bólem pleców można biegać?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tylko mnie się wydaje, a przynajmniej tak u siebie zauważyłem, że rozciąganie niewiele da jak jest dysfunkcja. Najpierw wzmacnianie i potem rozciąganie. Inaczej to po bieganiu zaraz będzie wracało do punktu wyjścia. Ja się tak rozciągałem i lżej niby było, ale żaden postęp, a czasem nawet ból się wcale nie zmniejszał.fantom pisze:Wlasnie sobie zdalem sprawe ze wzorowalem sie na pana filmiku http://www.youtube.com/watch?v=u-cNHaoHubY
-
- Rozgrzewający Się
A ja mam taki problem, że plecy nie bolą mnie podczas biegania lub chodzenia tylko gdy stoję dłuższą chwilę. Czasami dochodzi ból lewej pachwiny. Biegam od czasu do czasu. Większość wolnego czasu spędzam na rowerze. Mam pytanko. Do kogo powinienem zgłosić się na początek, do jakiegoś lekarza czy fizjoterapeuty?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Plecy i pachwina jednoczesnie to moze byc przykurcz miesnia biodrowo-ledzwiowego.yellow25 pisze:A ja mam taki problem, że plecy nie bolą mnie podczas biegania lub chodzenia tylko gdy stoję dłuższą chwilę. Czasami dochodzi ból lewej pachwiny. Biegam od czasu do czasu. Większość wolnego czasu spędzam na rowerze. Mam pytanko. Do kogo powinienem zgłosić się na początek, do jakiegoś lekarza czy fizjoterapeuty?
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki fantom za odpowiedź.
A do kogo mam się udać, żeby dokładnie postawić diagnozę. Najpierw do lekarza pierwszego kontaktu po jakieś skierowanie, czy od razu do jakiegoś specjalisty, czy fizjoterapeuty?
A do kogo mam się udać, żeby dokładnie postawić diagnozę. Najpierw do lekarza pierwszego kontaktu po jakieś skierowanie, czy od razu do jakiegoś specjalisty, czy fizjoterapeuty?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Dobry sportowy fizjo.yellow25 pisze:Dzięki fantom za odpowiedź.