Witam,
Mam nietypowy problem (o ile to problem). Nie mniej jednak raczej nietypowa sprawa.
Gdy sobie siedzę przed komputerem / telewizorem będąc wypoczęty bez żadnego wysiłku to mam tak, że oddycham sobie normalnie przez nos, a co jakiś czas muszę wziąć taki głęboki wdech, tak jakbym przy normalnym oddychaniu niezapełniał swoich płuc powietrzem.
Szczerze powiedziawszy kiedyś tego nawet nie zauważałem, ale jak np leżę sobie z dziewczyną oglądając jakiś film to co kilka minut muszę wziąć taki głęboki wdech, po czym mnie pyta co tak ciężko oddycham.
wezmę taki głęboki wdech i pozniej przez kolejne kilka min, oddycham normalnie.
wie może co może być tego powodem? i czy to jest powód do zrobienia sobie jakiś badań?
Ciężki oddech bez wysiłku
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Dyskutant
Ale gdyby Twoja dziewczyna nie zwróciła na to uwagi, nawet byś tego nie zauważył ?
Ja oddychając prawie wyłącznie przez nos też mam odruch,że co jakiś czas biorę głębszy oddech. Myślę, że to naturalna reakcja organizmu, nieświadoma i niekontrolowana.
Ja oddychając prawie wyłącznie przez nos też mam odruch,że co jakiś czas biorę głębszy oddech. Myślę, że to naturalna reakcja organizmu, nieświadoma i niekontrolowana.
-
- Rozgrzewający Się
Tak czasem jest. Też tak mam bez wysiłku... Bo bez wysiłku oddycha się płytku no i czasem trzeba wziąć głębszy oddech.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, 12:36 przez Mamdard, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51.05
- Kontakt:
Jeśli Ci to nie przeszkadza, to raczej nie trzeba się tym zajmować - nie powinno to być nic poważnego.
Moje pierwsze dwa strzały (bo trudno to nazwać inaczej, gdy się radzi przez Internet) to:
1) jeśli masz nie najlepszą kondycję to tak się może zdarzać. Ja kiedyś potrzebowałem głębszego oddechu, gdy przekręcałem się z boku na bok. Nie czuje się tego jako wysiłku, ale pojawia się taka potrzeba;
2) sprawdź przegrodę nosową. Możesz mieć delikatne skrzywienie po linii Graya.
Moje pierwsze dwa strzały (bo trudno to nazwać inaczej, gdy się radzi przez Internet) to:
1) jeśli masz nie najlepszą kondycję to tak się może zdarzać. Ja kiedyś potrzebowałem głębszego oddechu, gdy przekręcałem się z boku na bok. Nie czuje się tego jako wysiłku, ale pojawia się taka potrzeba;
2) sprawdź przegrodę nosową. Możesz mieć delikatne skrzywienie po linii Graya.