Pogryzienie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanko. Dwa dni temu ugryzł mnie pies (szczepiony), miałem na nodze 1 szew , dostałem antybiotyk . Noga nie boli mnie tak bardzo , żebym nie mógł biegać - tylko ten antybiotyk , czy można przy nim truchtać.
-
- Zaprawiony W Bojach
Znam i takich co truchtali, ale po co?
Jak długo będziesz brał ten antybiotyk?
Czy nie uważasz, że zarówno dla Twojej uszkodzonej nogi, jak i rozregulowanego antybiotykoterapią organizmu nie zrobi lepiej kilka dni przerwy?
Jak długo będziesz brał ten antybiotyk?
Czy nie uważasz, że zarówno dla Twojej uszkodzonej nogi, jak i rozregulowanego antybiotykoterapią organizmu nie zrobi lepiej kilka dni przerwy?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Stary Wyga
Ogólnie przy antybiotyku nie powinno się trenować. Lepiej sobie odpuścić trening, niż go zrobić na pół gwizdka. Organizm, jest wtedy osłabiony, cały organizm "walczy" z chorobą, a każdy trening to szok dla i tak osłabionego organizmu. Po prostu ta maszyna może sobie nie poradzić i nie mówię, że tak się musi być albo tak się stanie. Po prostu jest większe prawdopodobieństwo, choroby (przeziębienia), czy w skrajnych wypadkach nawet może dojść do uszkodzenia serca.
Z resztą jeśli rana na nodze jest świeża może dojść do zakarzenia, pęknięcia szwów itp. warto? zamiast tydzień, pauzować później miesiąc - Każdy ma wolny wybór.
Z resztą jeśli rana na nodze jest świeża może dojść do zakarzenia, pęknięcia szwów itp. warto? zamiast tydzień, pauzować później miesiąc - Każdy ma wolny wybór.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
-
- Zaprawiony W Bojach
To niedługo. Przeczytaj jakąś fajną książkęjarztom pisze:Antybiotyk jeszcze tydzień, tylko nosi mnie w domu.

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
A to ugryzienie to podczas biegu? Jakieś konsekwencje dla właściciela? Sam się czasem zastanawiam, co bym zrobił w podobnej sytuacji, bo nawet nigdy nie mam komórki przy sobie.
-
- Rozgrzewający Się
Podczas biegu to się stało . Mała miejscowość, to wiedziałem gdzie mieszka , nie chciał się zatrzymać , to zadzwoniłem na policję, przyjechali, postraszyli, spisali,ale patrząc na ich zasobność majątkową, to odstąpiłem od zadość uczynienia i wyciągnę od mojego ubezpieczyciela. A tak przy okazji ZABIERAJCIE ZE SOBĄ TELEFONY !!! , ja mogłem zrobić gościowi fotkę i zadzwonić po transport .