Wyniki Morfologi OB
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48:54
Witam wszystkich. Założyłem konto przed momentem i to jest mój pierwszy post, więc zanim zadam pytanie bardziej doświadczonym wypadałoby się przedstawić. Mam 21 lat i biegam od około Maja tego roku, totalnie od zera z astmą. Zaczynałem od bieg-marsz w proporcjach 1:5. Teraz biegam 50km tygodniowo (trochę za dużo wydaje mi się, czuje się lekko zmęczony i generalnie kolana powoli chyba siadają wiec schodzę na miesiąc na 35km). Kilka 5k, 1 półmaraton i kilka długich wybiegów ponad 21km za mną. Schudłem z 83kg do 71, mam ~13% tłuszczu i to chyba by było na tyle we wstępie.
Czas na moje pytanie. Jak już pisałem, czuje się trochę wypompowany, poszedłem wczoraj zrobić morfologie OB, dziś mam wyniki. Wrzucam je tutaj z prośbą o informacje co mi jest, co jest tego przyczyna, jak się pozbyć i nie dopuścić ponownie:)
http://i.imgur.com/0t6rhZe.jpg
Czas na moje pytanie. Jak już pisałem, czuje się trochę wypompowany, poszedłem wczoraj zrobić morfologie OB, dziś mam wyniki. Wrzucam je tutaj z prośbą o informacje co mi jest, co jest tego przyczyna, jak się pozbyć i nie dopuścić ponownie:)
http://i.imgur.com/0t6rhZe.jpg
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
w/g mnie nie umrzesz
ogladałam kilka sezonów dr.Housa
a tak poważnie-masz zadatki na bardzo lekką niedokrwistość, zwiększ w pozywieniu ilośc żelaza, kwasu foliowego-powinno byc ok
troszke podwyzszone OB może byc objawem popularnych "zakwasów"
tak czy siak szoruj z wynikiem do lekarza
ogladałam kilka sezonów dr.Housa

a tak poważnie-masz zadatki na bardzo lekką niedokrwistość, zwiększ w pozywieniu ilośc żelaza, kwasu foliowego-powinno byc ok
troszke podwyzszone OB może byc objawem popularnych "zakwasów"
tak czy siak szoruj z wynikiem do lekarza

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
kwitu, na moje oko to jesteś zajechany! Czy zauważyłeś, że w ostatnim czasie masz skłonność do infekcji?
Hematokryt doły, podobnie hemoglobina. Żelaza nie bież , nie ma to sensu. Jedz podroby, cytrusy (witamina b-12, C) oczywiście warto zainwestować z zioła które działają krwiotwórczo
Hematokryt doły, podobnie hemoglobina. Żelaza nie bież , nie ma to sensu. Jedz podroby, cytrusy (witamina b-12, C) oczywiście warto zainwestować z zioła które działają krwiotwórczo
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
3 tygodnie temu miałem przeziębienie. Nic wielkiego, odpuściłem bieganie na kilka dni, przeszło. Też wydaje mi się, że za dużo biegam powinienem trochę odpocząć i wolniej odbudować bazę.
Byłem dziś u lekarza, powiedziała, że nie mam się co przejmować i biegać dalej, bo to nie jest na tyle dużo poniżej żeby się martwić. Stwierdzam, że mało się zna więc wziąłem od niej tylko skierowanie na EKG. Zrobiłem to EKG i we wtorek idę do poważniejszej i polecanej pani doktor - specjalistki. Dam znać co i jak:)
Byłem dziś u lekarza, powiedziała, że nie mam się co przejmować i biegać dalej, bo to nie jest na tyle dużo poniżej żeby się martwić. Stwierdzam, że mało się zna więc wziąłem od niej tylko skierowanie na EKG. Zrobiłem to EKG i we wtorek idę do poważniejszej i polecanej pani doktor - specjalistki. Dam znać co i jak:)
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
nastepny lekarz powie ci to samo 

-
- Rozgrzewający Się
Zobaczymy. Herbatkę z pokrzywy sobie kupiłem i biegam dalej. Czytałem w artykułach apacza, że to normalne taka anemia sportowa i to reakcja na regularny wysiłek. Ona widziała moje EKG i kazała się zarejestrować to wpadnę, zobaczymy co powie. Jedyne co powiedziała to "No widać, że serce sportowca, bije wolniej" czy jakoś tak:)
-
- Zaprawiony W Bojach
wow, mega specjalistkę znalazłeś 

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Bo wyniki są o.k jedynie w dolnych granicach.Kwitu pisze:3 tygodnie temu miałem przeziębienie. Nic wielkiego, odpuściłem bieganie na kilka dni, przeszło. Też wydaje mi się, że za dużo biegam powinienem trochę odpocząć i wolniej odbudować bazę.
Herbatę kupiłeś to sobie włosy możesz tym umyć. Jak chcesz poprawić parametry krwi to trzeba kupić ekstarkt z korzenia lub nazrywać młode pędy wczesną wiosną i przyjmować w odpowiednich dawkach i cyklach. Jak nie nastawiasz sie na wyniki to możesz nic nie kombinować a jedynie wiecej jeść podrobów i cytrusów
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Zacznijmy od tego gdzie mieszkasz ,nad morze w górach i co jesz dieta ,potem będzie można Tobie pomóc.
-
- Rozgrzewający Się
Nad morzem, Sopot. No fajnie było by wyniki poprawić ale do wiosny mogę poczekać. A dieta nie jakaś super, na śniadanie kanapki z wędliną, twarogiem + twarożek wiejski, na obiad pierś + ryż/warzywa lub inne mięso np. zrazy itp. Kolacja różnie, jajko, jajecznica itp. W między czasie zjem sobie owoce różne. Generalnie jem kiedy robię się głodny ale unikam niezdrowego i słodyczy.
Co do lekarki, to niestety jakaś babka na zastępstwo za mojego lekarza, dlatego wybieram sie ponownie we wtorek.
Co do lekarki, to niestety jakaś babka na zastępstwo za mojego lekarza, dlatego wybieram sie ponownie we wtorek.
Nad morzem gdzie nie ma przemysłu jest wysoko oxygen to i hemoglobina będzie niska bo organizm dąży do homeostazy by jak najłatwiej mu buło exystowac on nie chce bić rekordów to my chcemy go do tego zmusić.
Dieta więcej podrobów ,wątroba tam gdzie jest sporo żelaza orzechy itp. zasuplementować ,żelazo i witaminę B12.
Dieta więcej podrobów ,wątroba tam gdzie jest sporo żelaza orzechy itp. zasuplementować ,żelazo i witaminę B12.