Ból w okolicach łydki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mesmeroo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam niedawno miałem shinsplitsu i zrobiłem przerwę 2 tyg robiąc ćwiczenia. Po tym okresie zacząłem spokojnie najpierw od biegania po boisku (orlik bardzo miękka nawierzchnia bo to na jakimś żelopodobnym), nawet ostatnio bez większych problemów przebiegłem górami 15km. Ale za to jak dzisiaj na boisku graliśmy ledwo godzinę bóle takie że nie mogłem ustać, po 20min wszystko przeszło głównie dzieje mi się tak w lewej nodze.(są to okolice przyczepów ale łydka też boli) Także np ostatnio przy grze w siatkówkę przez 1 godzinę pobolewało a na drugiej godzinie ból zniknął. Czym to może być spowodowane ? Może to oznaczać nawrót shinssplitsu czy może mięśnie po przerwie muszą się stosunkowo przyzwyczaić do wysiłku ? Zawsze staram się robić porządne rozgrzewki, ale akurat przed tą grą na orliku nie miałem zbytnio czasu i może to było tym spowodowane ? I czy chłodzić te miejsca czy ogrzewać ? bo zazwyczaj po wysiłku brałem gorącą kąpiel a z tego co czytałem jak mięśnie bolą lepiej brać zimną. Biegam od 4miesięcy ale z bardzo porządną zaprawą, praktycznie non stop w sporcie się kręce :) Trochę się mi to pogmatwało ale dzięki za wszelkie odpowiedzi :)
PKO
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krótko w temacie, mam ten sam problem i na tą chwilę pomaga mi następująca opcja

http://www.bieganie.pl/index.php?cat=25&show=1&id=939

Warto spróbować, odpoczynek wskazany, regeneracja.
mesmeroo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47min

Nieprzeczytany post

Ehh no tak myślałem ale miałem nadzieje że to może nie to :( Już 2 tyg bez biegania mnie nosiło, no ale cóż mus to mus :( A takie pytanie pisze żeby chłodzić i rozciągać rozumiem że chłodzić kilka razy dziennie a nie raz ? :) i zastanawia mnie zdanie "Im dłużej próbujesz przemóc ból, tym dłużej powinna trwać faza przerwy na lód i ćwiczenia" w sensie jak próbuje przemóc ? z tego co poźniej tu pisze to nie próbować tego przemóc bo można się dorobić załamania zmęczeniowego.
amatuk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czyzby kolejny staruch grajacy na orliku? Szkolenie starcow :niewiem: Won na normalne boisko
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ