Pierwszy trening i ból w okolicy uda i krocza
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, postanowiłem zacząć biegać, zaznaczam że nigdy wcześniej tego nie robiłem. Więc tak, pierwszy trening wczorajszy to: 1min biegu, 2 minuty marszu, w sumie 10 powtórzeń. gdzieś przy 7ym powtórzeniu zacząłem odczuwać ból w okolicy uda przy spojeniu z kroczem (nie wiem jak to fachowo nazwać), głównie lewej nogi, ale dobiegłem do końca planu. Obecnie ból mi towarzyszy przy każdym kroku, więc pytanie co dalej? Czy to może tzw. zakwasy, zastój moich stawów itd., czy mam się czegoś obawiać? Może ktoś miał podobny problem?
-
- Rozgrzewający Się
Wydaje mi się, że jest to bardziej ból po stronie uda niż pachwiny, poza tym przy prawej nodze jest to samo tylko mniej odczuwalne. Ból przepukliny bardziej kojarzy mi się z dźwiganiem czegoś ciężkiego, a czegoś takiego nigdy nie miałem.
-
- Stary Wyga
Bardzo prawdopodobne, że czujesz przywodziciele/ krawiecki. Odczekaj kilka dni, ból powinien ustąpić, jesli będzie inaczej będziesz miał nad czym się zastanawiać.
Na przepuklinę często pracuje się latami więc możesz nie wiedzieć i mieć. Jeśli męczy Ciebie ten temat poobserwuj okolicę pachwiny przy spięciu mięśni/ przy wypróżnieniu - szukaj uwypuklenia. Jeśli będzie to bez znaczenia czy cofnie się samoistnie czy nie, będziesz wiedział, że masz problem.
Zawsze możesz skorzystać z najlepszej opcji i pójść zapytać specjalisty.
Na przepuklinę często pracuje się latami więc możesz nie wiedzieć i mieć. Jeśli męczy Ciebie ten temat poobserwuj okolicę pachwiny przy spięciu mięśni/ przy wypróżnieniu - szukaj uwypuklenia. Jeśli będzie to bez znaczenia czy cofnie się samoistnie czy nie, będziesz wiedział, że masz problem.
Zawsze możesz skorzystać z najlepszej opcji i pójść zapytać specjalisty.
'They saw that the perfect world is a journey, not a place.'
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dla piłkarza to kilka miesięcy z głowy. A była rozgrzewka przed treningiem?! Uważajcie. To nie wstyd się porozciągać i dogrzać
Czy macie w domu http://www.domarant.com.pl/rolety-zewnętrzne/ ? Ja znalazłem ofertę na montaż markiz w Poznaniu w internecie, ale na razie spróbuje samodzielnie.