Witam wszystkich,
CZy ktoś z Was mial robiona rekonstrukcje w Krakowie lub Piekarach Slaskich? I u jakiego lekarza?
Pod koniec marca zerwalam wiezadlo na nartach, w kwietniu mialam artroskopie, lekotki sa cale tylko wiezadlo peklo. I stopien niestabilnosci, czyli powinno byc dobrze. Po intensywnej rehabilitacji (3 godziny dziennie + rower + basen) przez 2 miesiace kolano dalej boli. Nie moge biegac, dluga jazda na rowerze tez nie mozliwa, mam problem z chodzeniem po schodach. Chyba zdecyduje sie na rekonstrukcje, pomimo ze lekarze na razie odradzaja. Tylko chcialabym wiedziec kto dobrze robi.
Rekonstrukcja ACL w Krakowie
- arturmr
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
a myslałem ze z moim kolanem jest tak źle...zerwane wiezadło ACL, wyciete 3/4 łakotki przysrodkowej, chondromalacja 2 st...jestem po dwóch artoskopiach...żadnej rehabilitacji...a po schodach moge chodzić, jezdzic na rowerze(długo)... tylko grać nie moge:(...rekonstrukcje bede miał 10 sierpnia w Krakowskim Centrum Rehabilitacji...wiec za rok powiem Ci jakie są efekty 

-
- Rozgrzewający Się
A kto Ci będzie robił ten zabieg na Modrzewiowej? Chodziłam tam na rehabilitacje i byłam bardzo zadowolona.
Wczoraj kolejny lekarz mi powiedział, że powinnam jeszcze poczekać, ze to za krótko po urazie i nie powinnam sie spieszyć z rekonstrukcją. Że przynajmniej pół roku do roku powinnam poczekać gdy mam I stopień. A ze boli dlatego, bo je przeforsowywuję.
Do jakiego ortopedy Ty chodzisz?
Wczoraj kolejny lekarz mi powiedział, że powinnam jeszcze poczekać, ze to za krótko po urazie i nie powinnam sie spieszyć z rekonstrukcją. Że przynajmniej pół roku do roku powinnam poczekać gdy mam I stopień. A ze boli dlatego, bo je przeforsowywuję.
Do jakiego ortopedy Ty chodzisz?
-
- Rozgrzewający Się
Byłam u niego na konsultacji miesiac temu. Polecił mi go fizjoterapełta. Zarezerwuj sobie od razu termin na Modrzewiowej na rehabilitacje, jest tam kilku dobrych rehabilitantów.
k.adamus@interia.pl
k.adamus@interia.pl
-
- Rozgrzewający Się
Witam, mialem robiaona rekonstrukcje ACL w piekarach slaskich niecale 2 tygodnie temu. Operacje prowadzil dr. n. med. Faltus. Polecam, slyszalem same pochlebne opinie o nim no i jeszcze jest dr. hab. n. med. J. Widuchowski - klasa sama w sobie:) Ordynator, ale ciezko sie do niego dostac. Jesli chodzi o Twoj uraz to bez rekonstrukcji sie nie obejdzie wczesniej czy pozjniesz musisz ja miec aby normalnie funkcjonowac. Po rekoonstrukcji mozna jeszcze wrocic do sportu. Aha koniecznie porozmawiaj z lekarzem na temat operacji i wybierz odpowiednia metode bo ich jest kilka. Powodzenia
- dianaaa
- Wyga
znam naprawde dobrego lekarza tylko że mialabys do niego spory kawalek drogi ale niektorzy pokonują 500km jak nie wiecej, wiecej informacji:
g-g:1032759
dianaaa@op.pl
g-g:1032759
dianaaa@op.pl
Diana