Pytanie... - Lepiej malo i czesto czy dużo i rzadko?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
terra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam od jakiegoś czasu, codziennie (czasem 4 dni pod rzad potem 1 dzien przerwy) i zastanawiam się czy lepiej biegac codziennie np 6km czy co kikla dni ale więcej...

No i jeszcze jedno... mam małą opokne... nie oszukujmy się, staje przed lustrem a tam coś odstaje. Mimo iż biegam regularnie i uprawiam inna aktywność fizyczną... czy kiedyś się tego pozbęde czy może ze mna jest co ś nie tak :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli możesz biegać codziennie i nie męczy Cię to zbytnio to biegaj codziennie.
Ale jeśli chodzi o tłuszcz, to żeby go spalić to wg mnie trzeba biegać conajmniej 60 minut, przynajmniej ja tak mam. Dlatego polecałbym Ci narazie biegać  co dwa dni po tą godzinkę.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
danekpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Według mnie powinieneś sobie rozplanować plan przynajmniej na pół roku i starać się go realizować. Zgodzę się z moim poprzednikiem, żę im dłuższy wysiłek, tym lepiej się spala tkanka tłuszczowa (oponka). Plan jest po to abyś sukcesywnie mógł zwiększać czas wysiłku.Jeżeli biegasz 4x w tygodniu to spróbuj jeden z tych biegów poświęcić na trening ogólnorozwojowy (mniejszy dystans, ale przeplatany ćwiczeniami oddechowymi i rozciągajacymi).
Musisz również pamiętać o odpoczynku!!!
ODPOWIEDZ