Boląca łydka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
hubkubas
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

witam
jutro musze pobiec test Coopera (brakuje mi 2 minut do wymaganego minimum 2700,mam 34 lata,robie te odleglosc w 14 minut). Biegam juz od pewnego czasu, ale niestety od tygodnia makabrycznie boli mnie prawa łydka,jeśli robię przerwę 1 dniową w bieganiu to niby przestaje, ale jak tylko zaczynam biec to ból wraca. JUTRO test, łydka boli,co zrobic, żeby do minimum ten ból zniwelować.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W dzień?
Cudów nie ma, choć może na kwadrans coś się zaradzi.
1.Smarować maśtygą plus schładzać lodem (owiniętym gałgankiem aby nie podrażniać skóry) co 2-3godz na 10-15min.
2.Robić sobie automasaż. Przepis, jak nie znasz, kilknij tutaj
3. W przyszłości dbać o rozciąganie, w trakcie rozgrzewki i pod koniec treningu.
Kliknij tu i tutaj
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W ogóle to chyba nie stosujesz zasady 3*O czyli odżywianie, odpoczynek, odnowa.

Ja jak miewam takie problemy, to wiem, że źle jem i za mało odpoczywam. Zazwyczaj dobra kolacja i odpowiedni sen mi wystarcza, żeby na drugi dzień móc spokojnie i bezboleśnie pobiegać.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W sumie masz jeszcze prawie dobę. Jak zdążysz to przeczytać przed obiadem, to polecam Ci zjeść mieszankę różnych warzyw. Mięsa przy tym nie zawiele.
Obiad z dużą ilością warzyw, niewiele mięsa (lub w ogóle), na kolację warzywa, węglowodany i białka, zachowując kolejność. Dobrze się wyśpij, a przed snem jak masz warunki to wymasuj dobrze łydki, a najlepiej całe nogi.
Jutro rano owoce i na bieg.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
ODPOWIEDZ