ból kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej ma 15 lat gram w siatkówke i pływam jakis rok temu zauważyłam jakby mi cos rosło w lewym kolanie po lewej stronie na początku myślałam sobie ze to nic takiego i tak sobie z tym przez rok chodziłam do czasu kiedy zaczęło mnie bolec kolano przy wchodzeniu po schodach bieganiu skakaniu i wreszcie wybrałam sie do lekarza skierował mnie na przeswietlenie obejrzał cos napisał i mi specjalnie nic nie powiedział zapytal czy kolano nie było stłuczone powiedziałam mu ze wszystko mozliwe bo jak sie gra w siatkówke to zdarza sie rzucić na kolana a on tylko tyle że najprawdopodobnioej pękła rzepka a to coś na kolanie to jest jej fragment przypisał piascledine 300 i diclac lipogel i powiedział jeszcze ze najprawdopodobniej operacja ale ani nie powiedział jaka ani nic napisał mi skierowanie na konsultacje do poradni ortopedycznej DSK wlublinie i jak skończe brac leki to mam sie tam zgłosić mmoze ktoś z was miał cos podobnego jezeli tak to napiszcie co dalej i co to za operacja z góry dziekuje.
ankaa15
PKO
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam

Zakładam, że wiesz gdzie jest rzepka.
Zobacz czy możliwe jest, aby był to kawałek rzepki (po prostu w jakim miejscu to jest dokładnie).

Zobacz na rzepkę prawego kolana i porównaj do prawego.

Jeśli masz zdjęcie RTG i możesz to zeskanuj i wyślij na maila, gdyż w twoim przypadku obejrzenie zdjęcia jest niezbędne.

Złamanie rzepki to nie jest uraz, z którym mogłabyś sobie spokojnie rok chodzić, dlatego należy zweryfikować to co powiedział ten lekarz.

Obawiam się, że trujesz się tymi tabletkami  niepotrzebnie.

Z opisu zachowania lekarza wnioskuję , że nie wie o co chodzi (być może się mylę?).

Napisz dokładnie gdzie masz tego guza.

Czy równo pośrodku lewej strony , może bardziej do przodu, może do tyłu?

Jak wielki jest ten guz.

pozdrawiam
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

TO JEST NA KOLANIE PO LEWEJ STRONIE I JAK SIE DOTYKA BOLI NA PRAWYM KOLANIE TEGO NIE MA A BÓL POCHODZI TAK JAKBY OD WEWNĄTRZ BOLI JAK OPIERAM SIE NA TEJ NODZE ALBO NASKOCZE NA LEWĄ NOGĘ ON TO WYWNOISKOWAŁ CHYBA ZE ZDJĘC BO NIC WIECEJ NIE ROBIŁAM ALE TO JEST CHYBA COS Z RZEPKĄ BO JAK ZGINAM KOLANO TO TO STRZELA A JAK PROSTUJE TO NA NOWO
ankaa15
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zobacz czy ta rzepka z lewego kolana różnie się od tej z lewego kolana.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

różni sie i chyba cos widac na zdjeciu skoro on to wywnioskował z niego a z reztą ja sama nawet zobaczyłam jak sie przyjżałam i oglądał to jeszcze jeden znajomy lekarz i potwierdził ale ja już nie wiem w co mam wierzyc i najlepiej dla mnie byłoby gdyby ten ortopeda sie mylił i zeby nie trzeba było niczego operowac jak naprawie skaner to przesle ci to zdjecie chyba bede juz miała we wtorek skaner wiec nie ma problemu a i jeszcze pytałes gdzie to jest dokładnie lewe kolano nie jest centralnie na środku tylko troche na lewo zprzodu
ankaa15
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ