Odzywki czy są duze skutki negatywne

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Dexter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Mam takie pytanie do was które bardzo mnie dręczy :( chodzi o suplemacje i jej skutki pozytywne jak i negatywne otóż tak od kilku lat a dokładnie od siedmiu zajmuje się kolarstwem górskim ale dopiero od dwóch lat mam przyjemność chodzić do lekarza zajmującym się medycyną sportową i to on pomógł mi dobrać całą tą suplemacje jak i także odzywanie. Jestem bardzo zadowolony z tego ze pomaga mi zajebisty profesjonalista ze jest ktoś kto wie co i jak zrobić by dawało to jak najlepszy rezultat. Ale wiem jedno ze mimo mojego wieku bo mam 22 lata zbyt wiele z tego całego interesu nie wypali ale robi się to co się kocha i mimo wszystko będę się starał ciągle  tym zajmować i pojawia się pytanie czy odzywki które stosuje mają aż taki zły wpływ na nasz organizm czy po kilku latach stosowania rożnego typu odzywek nie pojawią się złe skutki tej imprezy ?? czy od tego wszystkiego nasz organizm nie powie w końcu DOŚĆ !! stosuje miedzy innymi Kretayne, Hmb, Bcaa, L-Karnityne, Tribuluss, Body Max, Koenzym Q10 i rożnego typu witaminy. Odżywiam się tylko zdrową żywnością nie jem żadnych produktów na mieście typu pizza czy Hamburgery jem dużo warzyw, owoców a także rożnego typu pieczywo i produktów mlecznych.. Dziękuje za wasze wypowiedzi na ten temat..:)
New Balance but biegowy
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro suplementacja pomaga ci znacząco w robieniu tego co lubisz,to po co sie takimi sprawami przejmować.
Organizm kiedyś pewnie powie dość,ale dlatego że będzie zmęczony intensywnym uprawianiem sporu. To normalna kolej rzeczy.
Chyba większe spustoszenie w organiżmie zrobiłbyś trenując a nie dbając o dietę i suplementy.
Sam fakt,że pytasz o taką sprawę jest dobrym prognostykiem. Dbasz o swój organizm,starasz się podchodzić do sprawy pragmatyczne.
Słuchaj lekarza,który jak twierdzisz jest profesjonalistą. On powienien odpowiedzieć na twoje pytanie.
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

specyfiki, ktore wymieniles nie sa szkodliwe, zawieraja podstawowe substancje dla organizmu, a biorac pod uwage fakt, ze trenujesz, to potrzebujesz ich wiecej niz przecietny czlowiek. Ubocznym skutkiem ich stosowania moze byc drenaz kieszeni. Z nadmiarem sobie organizm poradzi, bedziesz mogl sie chwalic przed kolegami, ze (przepraszam za kolokwializm) masz drozsza od nich kupe :)
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

> zajmuje się kolarstwem górskim
> stosuje miedzy innymi Kretayne, Hmb, Bcaa,
> L-Karnityne, Tribuluss, Body Max, Koenzym Q10

Jeśli równocześnie, to zupełnie bez sensu. Co do kreatyny, to ogólnie byłbym sceptyczny przy MTB - po kretce organizm zatrzymuje wodę i wzrasta masa ciała - po co Ci to? Tribiulus i Q10 to niepotrzebnie wydane pieniądze. HMB i L-karnityna - owszem, ale w 5-krotnie większych dawkach niż na opakowaniu i przez długi okres, min. 3 miesiące, może być równocześnie. BCAA - skuteczność nieadekwatna do kosztu, lepiej kupić dobrą białkową odżywkę >90% (jeśli faktycznie masz zapotrzebowanie na dodatkowe aminokwasy poza dietą).
Karol Yfer
p.o. dr zero
lcs
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ile ty miesiecznie wydajesz na te odzywki?
Dexter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miesiecznie wydaje koło 350zł do tego jeszcze dochodzą koszty za kupowanie odpowiedniej zywnosci jak np. warzywa , owoce , pieczywo i nabiał..
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Dexter on 11:49 pm on May 30, 2004
Witam wszystkich. Mam takie pytanie do was które bardzo mnie dręczy :( chodzi o suplemacje i jej skutki pozytywne jak i negatywne otóż tak od kilku lat a dokładnie od siedmiu zajmuje się kolarstwem górskim ale dopiero od dwóch lat mam przyjemność chodzić do lekarza zajmującym się medycyną sportową i to on pomógł mi dobrać całą tą suplemacje jak i także odzywanie. Jestem bardzo zadowolony z tego ze pomaga mi zajebisty profesjonalista ze jest ktoś kto wie co i jak zrobić by dawało to jak najlepszy rezultat. Ale wiem jedno ze mimo mojego wieku bo mam 22 lata zbyt wiele z tego całego interesu nie wypali ale robi się to co się kocha i mimo wszystko będę się starał ciągle  tym zajmować i pojawia się pytanie czy odzywki które stosuje mają aż taki zły wpływ na nasz organizm czy po kilku latach stosowania rożnego typu odzywek nie pojawią się złe skutki tej imprezy ?? czy od tego wszystkiego nasz organizm nie powie w końcu DOŚĆ !! stosuje miedzy innymi Kretayne, Hmb, Bcaa, L-Karnityne, Tribuluss, Body Max, Koenzym Q10 i rożnego typu witaminy. Odżywiam się tylko zdrową żywnością nie jem żadnych produktów na mieście typu pizza czy Hamburgery jem dużo warzyw, owoców a także rożnego typu pieczywo i produktów mlecznych.. Dziękuje za wasze wypowiedzi na ten temat..:)
Suplementy które wymieniasz sa dosc dokladnie przebadane i  nieszkodliwe. Wylaczajac nietypowe reakcje.

IMO nie ma sie czego bac.

Jak bardzo sie czegos boisz to czesto to na siebie sciagasz wiec nie mysl tak bo to Ci zrobi wieksza krzywde.

Sam używam wielu suplementów. Skłaniam sie w strone stwierdzenia ze jesli suplementacja jest prowadzona prawidlowo to jej brak jest wielkokrotnie bardziej niebezpieczny niz ew skutki stosowania duzej ilosci suplementów.

Jesli kierudje tym lekarz moze nie pwinenem sie wtracac ale tez wydaje mi sie ze 350PLN/mc to duzo i moglbys z tego zjechac. Chyba ze Cie stac bez wyrzeczen. W kazdym razie tez uwazam ze kreatyna w sezonie to nienajlepszy pomysl. A Tribulusa w twoim wieku bym sobie darowal. Chyba ze masz niski poziom testosteronu.

Jesli chodzi o Q10 i BCAA to bede ich bronil - dla mnie dzialaja rewelacyjnie.

Jesli chcialbys sie powymieniac doswiadczeniami zapraszam na maila - powinien byc ponizej.
Narazie mam mlyn - sesja idzie ale odpowiem, najwyzej z opoznieniem.
Zapraszam.

Jesli jesz duzo warzyw i owoców to IMO mozesz spac spokojnie - dobrze rownowazyc syntetyki takimi pokarmami zeby zachowac równowage.

Tez pozwole sobie na niewybredne stwierdzenie:

...przeciez trzeba sie czyms wysrac
a czym? po gainerze i tabletkach :)))
przeciez prawie calkowicie sie wchlania
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aha, zapraszam na forum virtualtrenera wszystkich  ale szczególnie kolarzy. Dexter zajrzyj, w dziale suplementacja mozemy troche popisac ;) a jest juz tam troche

http://virtualtrener.com/forum/index.php
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
Dexter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziekuje Yash za pomoc jestem bardzo wdzieczny ze pomogłes mi rozjasnic  to na czym mi bardzo zalezy..jeszcze raz dziekuje ...<spoko>
ODPOWIEDZ