Hemoroidy u biegaczy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
poltergeist
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wniosek jeden mimo ze minelo 20lat w polskiej armii nie wiele sie zmienia jesli chodzi o wystrój wnętrz stołki dalej te same ;-)
Tylko nie rezygnuj z ksiazek kto czyta ksiązki ten zyje wielokrotnie ja lubie czytać chodz moze tematyka troszke inna .....ale to tez historia na inny dział.
Obrazek
PKO
michalgeol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prawdopodobnie mam tę samą dolegliwość - wypadanie żyły z odbytu, co powoduje wysychanie śluzówki i pieczenie. Czasem bardzo mocny ból przy wypróżnianiu. Bywa też, incydentalnie, ni stąd, ni z owąd podobny ból w okolicy kości ogonowej, który "mija" podczas spinania pośladków, mocnego użycia zwieraczy i mięśnia Kegla.
Dbam o jej nieuaktywnianie się w następujący sposób:
1) dużo ogólnego ruchu (ktoś pisał, że jego lekarz poleca basen, owszem jest chyba najlepszy z wszystkich zajęć ruchowych)
2) wilgotne chusteczki - takie dziecięce - to podstawa utrzymania higieny wszędzie poza domem
3) u siebie w domu, po każdorazowym wypróżnieniu obowiązkowe podmycie z użyciem płynu do higieny intymnej.
4) pomagają zdecydowanie intensywniejsze spacery
5) czasem, w stanach ostrzejszych należy żyłę "umieścić" na powrót na swoim miejscu przy użyciu naoliwionego Linomagiem palca.

Niestety też mam siedzącą pracę, ale często siedząc ruszam energicznie nogami/kolanami na boki, to rozluźnia nogi i poprawia ich ukrwienie.
Nie bardzo wiem co było podstawową przyczyną powstania tej dolegliwości. Pewnie ulubiony sport, czyli czytanie na kibelku, za dużo siedzenia ogólnie, za mało ruchu innego jak bieganie/chodzenie/jazda na rowerze.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

można powiedzieć, że ludzie dzielą się na tych co mają ten problem i na tych co mieć go będą ;)
michał25
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jeśli ktoś potrzebuje detralex proszę o kontakt - sprawdzam na zamówieinie
michał25
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

potrzebujesz detralex - napisz zamówienia realizuje na podstwie recept od lekarza w PL
sprowadzam każde ilości z zagranicy
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

niestety dopadło mnie tez :( pracuje przez 6 dni w tygodniu po 12h..i pozniej ide biegac..teraz mialem polmaraton i wszystko wyszlo :( mam nadzieje ze szybko minie..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ