Temperatura a start w zawodach
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć mam takie małe pytanie za ponad miesiąc jest Półmaraton Warszawski i chciałem pobiec tylko że teraz mam gorączkę i minimum parę dni bez biegania czy zdąże przywrócić taką formę jaka była?I jeszcze mam zawody za ponad 2 tygodnie czy na nie też bym dał radę,czy lepiej sobie odpuścić i pójść już na Półmaraton?Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Parę dni bez biegania często pomaga a nie szkodzi. Nawet jeśli jest to spowodowane gorączką, nie zdziw się jak po paru treningach zaczniesz kręcić życiówki. Przynajmniej ja tak mam. Z tym, że w pierwszy dzień po gorączce robie lekkie rozbieganie max 30min, kolejny dzień 10km w drugim zakresie, jednodniowa przerwa i długie wybieganie. I praktycznie wracam do cyklu, często przeskakując o pozycje do góry w tabelce Vdot Danielsa.szybki123 pisze:Cześć mam takie małe pytanie za ponad miesiąc jest Półmaraton Warszawski i chciałem pobiec tylko że teraz mam gorączkę i minimum parę dni bez biegania czy zdąże przywrócić taką formę jaka była?I jeszcze mam zawody za ponad 2 tygodnie czy na nie też bym dał radę,czy lepiej sobie odpuścić i pójść już na Półmaraton?Pozdrawiam