Co to może być ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
killerek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie, na co wam to wygląda ? Pojawiło się kilka miesięcy temu po skręceniu kostki, opuchlizna zeszła a ta 'kość' (?) została. Boli tak na prawdę kiedy chce, zazwyczaj przy jakimś wysiłku i przy skręcaniu stopą do wewnątrz. Jest to blokujący, kujący ból. Byłam z tym u lekarza, na początku powiedział że to może jeszcze opuchlizna po kontuzji, jednak od końca listopada powinna chyba zniknąć. Kilka tygodni później gdy to zobaczył stwierdził tylko że powinnam ograniczać ruch a samo zejdzie. Jak widać nie zeszło.
W poniedziałek jestem umówiona do fizjoterapeutki, do której powinnam pojechać już kilka miesięcy temu :grr:

Obrazek
10km- 49:31, 1.09.2012 II Bieg Fabrykanta
5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania

BLOG

KOMENTARZE

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

pytanie pomocnicze czy to jest tkanka miekka w dotyku czy twarda,skrecilem sobie kostke 12 lat temu i powiem Ci ,ze jest pozostalosc do dzisiaj,,pozdrawiam
killerek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdecydowanie twarda, nawet pokusiłabym się o stwierdzenie że to jakaś kość bo w dotyku identyczna na kostka, tyle że bardziej spiczasta
10km- 49:31, 1.09.2012 II Bieg Fabrykanta
5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania

BLOG

KOMENTARZE

Obrazek
Awatar użytkownika
Marietto
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli czujesz to jak kość to zrób zdjęcie rentgenowskie, w tym sympatycznym miejscu mieści się element kostny zwany podpórka kości skokowej a generalnie staw skokowy dolny pracuje w ruchach na boki (nie przód-tył). Nie widziałem jeszcze żeby ktoś to naruszył ale nigdy nie mów nigdy...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ