Witam,
dopiero zaczynam biegać, pierwsze dwa treningi za mną i niestety mam problem. Otóż jestem na etapie 2 minut biegu przeplatanego z 3 minutami marszu. Podczas biegu, po ok. 1 minucie zaczyna mnie boleć ("kłuć") brzuch w dolnym lewym kwadrancie. Ból teoretycznie da się wytrzymać choć jest silny. Czy ktoś miał podobny problem? Dodam, że prowadzę w miarę aktywny tryb życia tzn. basen 2-3 w tygodniu , rower podobnie i nigdy taki ból mnie łapał.
Ból brzucha
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zapomniałem juz jak to jest , ale chyba wszyscy to maja na początku przygody z bieganiem.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:44:00
- Życiówka w maratonie: 05:07:00
cześć,
no właśnie ból brzucha, biegam od stycznia i wiadomo na początku coś tam bolało jak zawsze.. ale teraz?
zauważyłem, że po treningach w ostatnim czasie czuje ukłucia w brzuchu i ogólny wewnętrzny ból..
czy może to być spowodowane bieganiem? czy szukac przyczyny gdzie indziej?
majkel
no właśnie ból brzucha, biegam od stycznia i wiadomo na początku coś tam bolało jak zawsze.. ale teraz?
zauważyłem, że po treningach w ostatnim czasie czuje ukłucia w brzuchu i ogólny wewnętrzny ból..
czy może to być spowodowane bieganiem? czy szukac przyczyny gdzie indziej?
majkel
chwała wszystkim tym, którzy są ode mnie szybsi.. mam kogo gonić