A co lekarz ci powiedzial ze masz nie jesc nabialu ? Konsultowalas to z jakims innym ?ioannahh pisze:zapewne wiesz to lepiej niz lekarz? gratulujefantom pisze: Twoje problemy wynikaly zapewne z nadmiaru BIALKA ktory owszem potrafi byc szkodliwy dla np nerek.
.
Szczupła sylwetka i bieganie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
Białko jest również bardzo ważnym elementem żywieniowym jeśli chodzi o regeneracje, więc nie rozumiem dlaczego zaleca się odstawienie nabiału.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
fantom - sorry, ale nie chce mi sie z Toba dyskutowac. nie zgadzam sie z Twoimi teoriami i mam na to rzeczowe uzasadnienie, więc po prostu zostawmy ten temat. ja na siłę nikogo nie zamierzam przekonywać, zwisa mi to 
scouser - hej, ale białko z nabiałem to ma głównie wspólną nazwę...
nie wszystko co białe jest białkiem...
ok, taki chudy twaróg ma stosunkowo dużo białka (i niestety również dużo laktozy), ale jogurt czy mleko to bardziej węgle niż białko...

scouser - hej, ale białko z nabiałem to ma głównie wspólną nazwę...

-
- Zaprawiony W Bojach
To nie sa zadne moje teorie i mnie tez zwisa co kto ze soba robi - naprawde. Generalnie bialko zwierzece jest duzo lepsze od roslinnego a skoro nie jesz miesa i nabialu to ograniczasz sie do roslinnego - twoja sprawa, kiedys ci to wyjdzie. Co do bialka w mleku i jogurcie to sie mylisz bo jest go mniej wiecej tyle samo co wegli (troche mniej ale niewiele) a w twarogu znajduje sie glownie kazeina. Tyle ze jest w nabiale cos jeszcze istotnego czyli wapn, jak dostaniesz osteoporozy za jakis czas to sie nie zdziw. Ja na tym koncze i dyskusji o nabiale tez nie mam juz zamiaru prowadzic.ioannahh pisze:fantom - sorry, ale nie chce mi sie z Toba dyskutowac. nie zgadzam sie z Twoimi teoriami i mam na to rzeczowe uzasadnienie, więc po prostu zostawmy ten temat. ja na siłę nikogo nie zamierzam przekonywać, zwisa mi to
scouser - hej, ale białko z nabiałem to ma głównie wspólną nazwę...nie wszystko co białe jest białkiem...
ok, taki chudy twaróg ma stosunkowo dużo białka (i niestety również dużo laktozy), ale jogurt czy mleko to bardziej węgle niż białko...
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
cóż, istnieje również wiarygodna teoria, że nabiał wpływa na odwapnianie kości i przyczynia się do wystąpienia osteoporozy. pozdrawiam 

jajka to nie nabiał, o ludzie...a skoro nie jesz miesa i nabialu to ograniczasz sie do roslinnego

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Za słownikiem PWN:ioannahh pisze:cóż, istnieje również wiarygodna teoria, że nabiał wpływa na odwapnianie kości i przyczynia się do wystąpienia osteoporozy. pozdrawiam
jajka to nie nabiał, o ludzie...a skoro nie jesz miesa i nabialu to ograniczasz sie do roslinnego![]()
![]()
nabiał «mleko, produkty mleczne i jaja»
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ale jajabati pisze:Za słownikiem PWN:ioannahh pisze:cóż, istnieje również wiarygodna teoria, że nabiał wpływa na odwapnianie kości i przyczynia się do wystąpienia osteoporozy. pozdrawiam
jajka to nie nabiał, o ludzie...a skoro nie jesz miesa i nabialu to ograniczasz sie do roslinnego![]()
![]()
nabiał «mleko, produkty mleczne i jaja»

świat mnie oszukał. dzięki za sprostowanie.

-
- Zaprawiony W Bojach
Kazeina to zlo wcielone, zapamietaj to sobiegremlina pisze:a Kazeina to niby co to jest ??
Białko z mleka
bardzo dobre białko (szczególnie na noc) bo jest wolno wchłanialne

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
a możesz to poprzeć jakimś argumentem ??
fantom pisze:Kazeina to zlo wcielone, zapamietaj to sobiegremlina pisze:a Kazeina to niby co to jest ??
Białko z mleka
No pain, no gain
-
- Zaprawiony W Bojach
Sarkazmgremlina pisze:a możesz to poprzeć jakimś argumentem ??
fantom pisze:Kazeina to zlo wcielone, zapamietaj to sobiegremlina pisze:a Kazeina to niby co to jest ??
Białko z mleka