Białko i węglowodany
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jakie diety? Normalne. Odpowiednia ilość białka, duża ilość nienasyconych tłuszczy i węgle ograniczone do minimum - mam do zrzucenia kilka kilo, więc węgle wycinam jak się da.
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
-
- Zaprawiony W Bojach
było na forum o ilości białka. Poszukaj.Laufer pisze:Odpowiednia ilość tzn. ile?sakii pisze:jakie diety? Normalne. Odpowiednia ilość białka, duża ilość nienasyconych tłuszczy i węgle ograniczone do minimum - mam do zrzucenia kilka kilo, więc węgle wycinam jak się da.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Dzienne zapotrzebowanie w białko dla sportowca wyczynowego, długodystansowca wg. jakiejś tam komisji zdrowia i sportu, naszej oczywiście wynosi 1,5-2,0g/km masy ciała z roku 2011. Gdzieś się ostatnio o to otarłem, wystarczy poszukać w necie...
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Rozgrzewający Się
Lekkostrawny, sycący, odźywczy. Odchudzający się powinni uważać na kalorie, ma ich sporo. Ale ponieważ jest sycący, wbrew pozorom może działać odchudzająco. Nie "ciągnie" po nim do jedzenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Nie wycinaj tylko wcinaj tyle ile potrzeba i trenuj tyle ile potrzeba.sakii pisze:jakie diety? Normalne. Odpowiednia ilość białka, duża ilość nienasyconych tłuszczy i węgle ograniczone do minimum - mam do zrzucenia kilka kilo, więc węgle wycinam jak się da.
-
- Rozgrzewający Się
Nie każda osoba będzie tolerować taka dietę gdzie jest źródło energii z węglowodanów zastąpione tłuszczami. Ja osobiście nie mam wystarczająco siły na treningi. Mój organizm dobrze reaguje na minimalna ilość tłuszczy i węglowodany na poziomie 2-2,5g/ na kg masy ciała. Oczywiście jeśli mówimy o etapie redukcyjnym.W zależności od aktywności poziom ww się zmienia.sakii pisze:jakie diety? Normalne. Odpowiednia ilość białka, duża ilość nienasyconych tłuszczy i węgle ograniczone do minimum - mam do zrzucenia kilka kilo, więc węgle wycinam jak się da.