wkładki i opinia o Laboratarium Narządów Ruchu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od jakiegoś czasu miałem problem z bólem kolana. Byłem na usg, u ortopedy i nic nie wykazało. Żadnych zmian. Że jedynie jakieś tam przeciążenie. Dostałem struuctum by łykać i tyle. Guzik to pomogło. Dowiedziałem się, że Ciechocinku w Klinice Uzdrowiskowej pod Tężniami jest laboratorium narządów ruchu. Mają tam specjalistyczny sprzęt do badania postawy, stóp, obciążenia, równowagi, etc... Pojechałem. Badanie kosztuje 60 złotych - podobny pakiet widziałem w Karolina Medical Center chyba w Warszawie za 900 złotych. Z badania wyszło, że mam niesymetrycznie ustawioną miednicę. Prawa noga jest cacy, ale w lewej jest słaby mięsień pośladkowy, który w połącznie z tą miednicą powoduje, że stawiam nogę jakby krzywo. Z badania stóp wyszło, że w prawej stopie jest cacy, ale w lewą stawiam jakby prawą i lewą stroną, a środek nie dotyka ziemi - taki jakby pałąk. Do tego, że w lewej stopie mam płaskostopie poprzeczne. To idealnie widać na wykresach i obrazie stopy, który ci drukują i dają. Fizjoterapeuta stwiedził, że powinien mieć wkładkę ortopedyczną do lewego buta lub specjalne buty, w których wkładka w lewym bucie by była jakby tak zbudowana, że na środku by miała jakby podwyższenie. By stopa dolegała cała.
Nie kupię przecież dwóch różnych par butów, bo raz, że mnie nie stać, a dwa - wyglądałbym w tym jak nienormalny. Chcę kupic takie wkładki, ale nie wiem, gdzie i jak je dobrać. Może mi ktoś coś doradzić?
PKO
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pozwolę sobie podbić temat. Gdzie kupić takie wkładki i jak je dobrać? Mam wydrukowany wynik badania i graficzny obraz stopy, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić dalej.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sakii pisze:pozwolę sobie podbić temat. Gdzie kupić takie wkładki i jak je dobrać? Mam wydrukowany wynik badania i graficzny obraz stopy, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić dalej.
niedawno przed maratonem w Krakowie działalo stoisko oferujące badania i formowane indywidualnie wkładki Sidas; namiary znajdziesz w google (windsport Kraków);
o ile pamiętam, inne wkładki na zamówienie
firma z Bielska-Białej(?) reklamowała rok temu przed biegiem na Skrzyczne;
z usług żadnej z tych firm nie korzystałem, więc nie mam zielonego pojęcia o ich kompetencji, jakości oferowanych produktów itp.;
pzdr
gl
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gl pisze:
sakii pisze:pozwolę sobie podbić temat. Gdzie kupić takie wkładki i jak je dobrać? Mam wydrukowany wynik badania i graficzny obraz stopy, ale nie mam pojęcia co z tym zrobić dalej.
niedawno przed maratonem w Krakowie działalo stoisko oferujące badania i formowane indywidualnie wkładki Sidas; namiary znajdziesz w google (windsport Kraków);
o ile pamiętam, inne wkładki na zamówienie
firma z Bielska-Białej(?) reklamowała rok temu przed biegiem na Skrzyczne;
z usług żadnej z tych firm nie korzystałem, więc nie mam zielonego pojęcia o ich kompetencji, jakości oferowanych produktów itp.;
też słyszałem o tym Sidas, ale oni nie mają nawet strony internetowej
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sakii pisze:
gl pisze: wkładki Sidas; namiary znajdziesz w google (windsport Kraków);
też słyszałem o tym Sidas, ale oni nie mają nawet strony internetowej
http://windsport.pl/import/autoryzowane-punkty-sidas

http://www.sidas.com/