Cześć,
w trakcie dzisiejszej przebieżki po dość szybkim starcie chyba naciągnąłem sobie miesięń lub ścięgno (nie mam pojęcia co) z tyłu nogi na zgięciu czyli za kolanem.
Ból jest dośc rwący i nie mija.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi co to może być i jak temu przeciwdziałać ?
Będę bardzo wdzięczny bo boli dość mocno:) no i mam plan treningowy do maratonu i nie wiem co dalej !
Pozdr.
rwący ból mięśnia, ścięgna (?) zgięcie nogi z tyłu
- martinelli
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Stary Wyga
Witam
Mam dokładnie to samo z tym że zrobiłem to sobie grając w tenisa. Ignorowałem to i tak normalnie trenowałem...teraz ból się się przeniósł na zewnętrzną stronę kolana. przeraziłem się, że ITBS. To co mi pomaga to długie i mocne rozciąganie... Trochę to chyba wcześniej zaniedbywałem. Polecam też ćwiczenie z Youtube na ITBS. Może to nie ta sama kontuzja, ale te ćwiczenia pomagają.
Mam dokładnie to samo z tym że zrobiłem to sobie grając w tenisa. Ignorowałem to i tak normalnie trenowałem...teraz ból się się przeniósł na zewnętrzną stronę kolana. przeraziłem się, że ITBS. To co mi pomaga to długie i mocne rozciąganie... Trochę to chyba wcześniej zaniedbywałem. Polecam też ćwiczenie z Youtube na ITBS. Może to nie ta sama kontuzja, ale te ćwiczenia pomagają.
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Podejrzewam mięsięń półbłoniasty lub podkolanowy.Męczyłem się z tym parę tygodni.Mnie osobiście pomogły maści i leki przeciw bólowe oraz rozciąganie i schładzanie.To są moje odczucia oczywiście,każdy z nas jest inny.