bóle ręki
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
@anna456
Opisz dokładniej w jakich okolicznościach to cierpnienie się pojawia, to może szybciej ci ktoś konkretnie doradzi co tym dalej robić.
Ogólnie rzecz biorąc - o ile dobrze kojarzę - drętwienie/cierpnienie w kończynach często powodowane jest jakimiś problemami z kręgosłupem, ale nie panikowałbym jeśli twoja dolegliwość jest nieregularna, chwilowa i przejściowa.
Opisz dokładniej w jakich okolicznościach to cierpnienie się pojawia, to może szybciej ci ktoś konkretnie doradzi co tym dalej robić.
Ogólnie rzecz biorąc - o ile dobrze kojarzę - drętwienie/cierpnienie w kończynach często powodowane jest jakimiś problemami z kręgosłupem, ale nie panikowałbym jeśli twoja dolegliwość jest nieregularna, chwilowa i przejściowa.
N E G I U
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Po prostu biegnę i w pewnym momencie czuję, że ręka staje się ciężka jakby krew do niej nie dochodziła, palce sztywnieją i tracę w nich czucie. jak nimi poruszam wszystko powraca do normy. nie wiem może to nie jest związane z bieganiem bo czasami mam tak w czasie snu ale więcej razy przydarza się w czasie biegania
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
ARES myśle , że trafiłeś w 10-kę !ARES pisze:@anna456
Po biegu na taka dolegliwość proponuję zwisy na gałęzi drzewa lub trzepaku. Chwytamy sie np. gałęzi i zwisamy przez kilkanaście sekund. Rozkurcza to kręgi i problem z głowy
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
zimą biegacze często maja problemy z kręgosłupem (szczególnie ci mniej umięśnieni).
Problem powstaje wówczas gdy biegamy po dosyć śliskiej nawierzchni i noga nam lekko ucieka w bok. Dlatego po biegu należy porozciągać gnaty , uczepić sie gałęzi , czy trzepaka i rozciągnąć kręgosłup
Problem powstaje wówczas gdy biegamy po dosyć śliskiej nawierzchni i noga nam lekko ucieka w bok. Dlatego po biegu należy porozciągać gnaty , uczepić sie gałęzi , czy trzepaka i rozciągnąć kręgosłup
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.