Ból gardła :-(

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i mnie w ostatnio dopadł ból gardła. Tzn. nie tyle sam ból, co uczucie takiego drapania w gardle i jakiś kaszel się pojawia..
Piję dużo wody z cytryną i cukrem, zieloną herbatkę z maliną i od wczoraj dołożyłem strepsils intensive. Po przeczytaniu posta spróbowałem też płukanie gardła wodą z solą. Mam nadzieję, że na dniach dojdę do siebie.
Czy jakieś witaminy typu vitaminer są wskazane, czy raczej przy infekcji nie mają już większego wpływu na zdrowie ?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Michal90, niezawodny sposob na wyslizganie sie z przeziebienia: albo psikac w gardlo tantum verde /hascoseptem (jest to lek ktory dziala zarowno antywirusowo jak o antybakteryjnie - czyli potencjalnie zalatwia poczatki przeziebienia, grypy i anginy). Aplikator to taka rurka wiec lek dociera dokladnie tam gdzie "drapie" albo drugi sposob: rozgrzac sie i wypocic w nocy: czyli goraca dluga kapiel i natychmiast pod koldre, mozna tez wypic garnek grzanca z przyprawami i pomarancza i tez fru pod koldre. Rano trzeba posciel zmienic bo przepocona, ale infekcja przechodzi. Oba sposoby przetestowalam wiele razy, w tym hascovir nie dalej jak 3 dni temu, jak mnie gardlo za czelo drapac rano w pracy.
Niestety dzialaja tylko w poczatkowej fazie infekcji, gdzie wirusy/bakterie jeszcze nie zaatakowaly calego organizmu, nalezy je stosowac natychmiast jak czujecie ze was cos podbiera :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ