Witam forumowiczów!
Przygotowuje się do swojego pierwszego półmaratonu Poznań Halfmarathon w kwietniu. Wszystko idzie zgodnie z założonymi celami, lecz chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was przebiegł może taki dystans 11 miesięcy po zabiegu rekonstrukcji więzadła krzyżowego przedniego i chciałby się podzielić wrażeniami? Nieukrywam, że będzie to dla mnie wielkie wydarzenie, stąd ciekawość.
Pozdrawiam!
Półmaraton po rekonstrukcji ACL
-
- Zaprawiony W Bojach
Witaj.
11 miesięcy po rekonstrukcji miałem za sobą już dwa półmaratony. Kluczem jest to jak bardzo angażowałeś się sam w rehabilitację. Ja nie mam problemu, pamiętaj jednak aby wyregulować wagę. Operacje miałem 10 kwietnia 2010 roku. Pierwszy bieg na 7 km we wrześniu. Operacje miałem w klinice sportowej w Żorach.
11 miesięcy po rekonstrukcji miałem za sobą już dwa półmaratony. Kluczem jest to jak bardzo angażowałeś się sam w rehabilitację. Ja nie mam problemu, pamiętaj jednak aby wyregulować wagę. Operacje miałem 10 kwietnia 2010 roku. Pierwszy bieg na 7 km we wrześniu. Operacje miałem w klinice sportowej w Żorach.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 01:02:50
- Życiówka w maratonie: brak
Jeśli miałbym oceniać przebieg swojej rehabilitacji to faktycznie solidnie ją przepracowałem i dzisiaj nie mam żadnych problemów z tym kolanem. Zobaczymy jak się sprawdzi na trasie półmaratonu
Co do operacji, to została przeprowadzona w Toruniu w maju 2011.

- Pawel271
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:12
- Życiówka w maratonie: 3:16:00
- Kontakt:
Ja miałem rekonstrukcję w marcu a we wrześniu biegłem maraton i było ok 

Pozdrawiam Paweł http://www.ringotresura.pl