http://www.youtube.com/watch?v=2YoNeJ7s ... efresh_sat
dokładnie - nie ma na to żadnej reguły.Colin2000 pisze:lecz genetyka i natura ludzka potrafi uczynic cuda
Ja do tego sceptycznie podchodzę ale w miarę zwiększania mojej wiedzy na ten temat już dziś mogę powiedzieć że wegetarianizm jest chyba najlepszą dietą(czyli sposobem odżywania)piter82 pisze:jesteśmy tym co zjadamy, a jedzenie ma wpływ nie tylko na to jak długo żyjemy, ale również na to jak szybko się regenerujemy po treningu, wiele już badań wykazało, że wegetarianie żyją dłużej niż ludzie odżywiający się wszystkim - co podobno jest najwłaściwsze wg. niektórych
Tak ale jest to praktycznie odosobniony przypadek, czysta woda, powietrze, ekologiczna żywność, do tego wegetarianie i prawdopodobnie genetyka z dziada pradziada się tak przecież tam żywią i żyją zatem dożywają długiej starości. Podobny przypadek można odnotować wśród osób żyjących w północnej części Finlandii tam jest podobnie znaczy się piją czystą wodę do tego pozyskiwaną z zamarzniętego lodu. Zatem duże znaczenie ma także tzw. woda strukturyzowana właśnie z lodu. Czynników długowieczności może być wiele bo jest ich wiele lub się nawzajem przeplatają.F@E pisze:Przez przypadek na to trafiłem, ludkowie w tej mieścinie dożywają ponad setkę a wszystko za sprawą ziemniaków, kukurydzy, ryżu, itp. - ogólnie wegetarianie, czyste powietrze, woda, czyli niezachwiany metabolizm zewnętrzny to i wewnętrzny. Żyją długo i szczęśliwie.
http://www.youtube.com/watch?v=2YoNeJ7s ... efresh_sat
nie do końca są to geny, choć na pewno maja znaczenie, np członkowie typowej populacji jakimi są adwentyści, dzięki zdrowemu odżywianiu, biblijnej diecie, często wykluczającej mięso żyją przeciętnie 10-12 lat dłużej, a nie jest to zamknięta hermetyczna społeczność żyjąca gdzieś w ekologicznych rejonach, to typowi ludzie którzy żyją pośród nasMartins pisze:Tak ale jest to praktycznie odosobniony przypadek, czysta woda, powietrze, ekologiczna żywność, do tego wegetarianie i prawdopodobnie genetyka z dziada pradziada się tak przecież tam żywią i żyją zatem dożywają długiej starości. Podobny przypadek można odnotować wśród osób żyjących w północnej części Finlandii tam jest podobnie znaczy się piją czystą wodę do tego pozyskiwaną z zamarzniętego lodu. Zatem duże znaczenie ma także tzw. woda strukturyzowana właśnie z lodu. Czynników długowieczności może być wiele bo jest ich wiele lub się nawzajem przeplatają.