Witam
Od miesiąca mam dziwny ból w mostku/za mostkiem.Czasem promieniuje bardziej na plecy łopatki. Wydaje mi się ze 30 minut po posiłku się to nasila i wtedy dodatkowo mam wrażenie czegoś w gardle. Uczucie jakby się tam coś "zwężało". Myślałem że to coś z żołądkiem -może wrzody ,wiec biorę leki ale poprawy nie widać.
Spotkał się ktoś z tym ?
Ból w mostku
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jesli masz wrzody, to prawdopodobnie stad. Ewentualnie zgaga/refluks/trzustka? Dobrze byloby odwiedzic lekarza.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
zbadaj najpierw kregoslup wyglada mi to na promieniowanie z pewnych segmentow i takie czasem sa objawy ,,pozdrawiam 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
W koncu doszedlem do tego ze to od kregoslupa ;/ Po tylu miesiacach ... Pojawia sie przy siedzeniu bez oparcia lub z oparciem ponizej lopatek. Dlatego myslalem ze to po jedzeniu
Ostatnimi czasy bylo coraz gorzej. Kiedys przesiadywalem sporo przed kompem wiec tu raczej jest przyczyna. I napewno slabe plecy ...
Moze ktos polecic jakis zestaw cwiczen na plecy w domowych warunkach? Wzmocnienie odcinka piersiowego i ledzwiowego kregoslupa.

Moze ktos polecic jakis zestaw cwiczen na plecy w domowych warunkach? Wzmocnienie odcinka piersiowego i ledzwiowego kregoslupa.
“Najsilniejszym wojownikiem jest ten, kto pokonał sam siebie.”
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Kolego najpierw wizyta u jakiegoś terapeuty manualnego, w celu oceny czy masz zablokowane stawy w odcinku piersiowym.
I oczywiście koryguj sylwetkę w pozycji stojącej i siedzącej, cofaj głowę.
I oczywiście koryguj sylwetkę w pozycji stojącej i siedzącej, cofaj głowę.