Supinacja - nietypowe wkładki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Maciek123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Mam taki problem, otóż jestem supinatorem i mam wadę postawy , lewa noga jest o około 2 cm krótsza od prawej. Szukam miejsca w którym mógłbym znaleźć wkładkę która rozwiązywałaby mój problem. Zwykła wkładka ortopedyczna nie rozwiązuje tego problemu, nie odkształca się wystarczająco i w trakcie biegu odczuwam silny ból stopy. Myślę że rozwiązaniem byłaby wkładka żelowa, która odkształcała by się do kształtu buta. Nie znalazłem sklepu gdzie mógłbym taką dostać, a mój lekarz z kasy chorych nie jest ani zbyt pomocny, ani nie zbyt poinformowany :bum:

Moje pytanie to czy znacie jakiś sklep gdzie można dostać lub zamówić takie cudo. Moje poszukiwania jak na razie spełzły na niczym.

Pozdrawiam
PKO
Paulishia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Nie wiem skąd jesteś, poleciłabym Ci sklep ortopedyczny w Gdańsku w C.H. ETC. Jest tam bardzo fachowa obsługa. Na miejscu robią badanie stóp, i dobierają odpowiednie wkładki. Jeżeli jest to poza zasięgiem Twego miejsca zamieszkania, to jedyną moją radą jest znalezienie podobnego sklepu ortopedycznego. Są różne wkładki supinacyjne, i każdą dobiera się indywidualnie do stopy.
adamo_0
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Na temat wkladek termoplastycznych FORMTHOTICS poszukaj informacji tutaj
FORMTHOTICS
http://www.dynasplint.com.pl/
W innych duzych miastach sa gabinety gdzie rowniez oferuja te wkladki. Poszukaj w sieci.
Na tym forum tez jest troche wpisow dot. tych wkladek.
Co do 2cm krotszej nogi to czy przypadkiem nie jest to problem zle ustawionej miednicy?
Pozorna nierownosc w dlugosci konczyn?
Moze warto odwiedzic dobrego ortopede/rehabilitanta i temu zaradzic?
Gdzies ten temat sie na forum juz przewijal
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ