Półmaraton

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Zbiniu12345
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam.
mam pytanko w kwestii żywności posiłku za tydzień biegnę w półmaratonie chciałbym się w miarę konkretnie przygotować w kwestii co jeść na tydzień przed i w dzień biegu .Nadmienię, że biegam już kilka lat , jestem amatorem , ostatnio tzn jakiś miesiąc temu przebiegłem taki dystans i dałem rade, ale co doświadczenie fachowców to doświadczenie może ktoś pomoże z góry dzienks.
pozdrawiam
PKO
kacperek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:02:03

Nieprzeczytany post

Zaraz ktoś napisze, że musisz słuchać swojego organizmu, bo on Ci to powie najlepiej.
Master Piernik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32'41''

Nieprzeczytany post

Musisz słuchać swojego organizmu :hej:

a tak na serio to jedz to co zawsze, ciężko jest doradzić komuś o kim nie ma się żadnych informacji co powinien zjeść przez HM, oczywiście są "złote zasady" i te w skrócie Ci wypiszę ale nic więcej nie pomogę:

W dniu startu nie jedz niczego ciężkostrawnego, wszystko ma być lekkie ale odżywcze ja w zależności od tego o której mam start jem np. biały chleb z dżemem [żurawinowym] lub banana z bułką i tyle czasami połknę jeszcze parę rodzynek :P popijam to zazwyczaj izotonikiem :spoko:

a w tydzień przed: jedz to co lubisz, wszystko ale z umiarem i najlepiej jeżeli jak na talerzu jest kolorowo + oczywiście węglowodanowo :hej: odstaw na bok fast food i alko a jak palisz to nie pal :sss:

EDIT:

Jak organizm ma nam powiedzieć na co mamy ochotę ? Ja jak zaglądam do lodówki to bym wszystko pożarł :bum:
Do poprawienia:

5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015

I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ