Kinezjotaping

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
panamarka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na maratonie w Dębnie widziałem biegacza z kolorowymi paskami na nogach :szok: Dopiero wyczytałem w listopadowym numerze biegania o kinezjotapingu. Mam zwyrodnieniowe zmiany w stawach skokowych, lekarz proponował mi abym zrezygnował z biegania, a zwłaszcza z długich dystansów ( marek po co ci to bieganie... ) W tym roku przebiegłem 3 maratony i wiele krótkich biegów. Po każdym biegu odczuwam bule w stawach skokowych zwłaszcza w nocy. Czy ktoś ma doświadczenie ze stosowaniem kinezjotapingu i gdzie można dostać poradę w Łodzi
żyj tym oddechem, który maratończyk zna...
PKO
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

panamarka pisze:Na maratonie w Dębnie widziałem biegacza z kolorowymi paskami na nogach :szok: Dopiero wyczytałem w listopadowym numerze biegania o kinezjotapingu. Mam zwyrodnieniowe zmiany w stawach skokowych, lekarz proponował mi abym zrezygnował z biegania, a zwłaszcza z długich dystansów ( marek po co ci to bieganie... ) W tym roku przebiegłem 3 maratony i wiele krótkich biegów. Po każdym biegu odczuwam bule w stawach skokowych zwłaszcza w nocy. Czy ktoś ma doświadczenie ze stosowaniem kinezjotapingu i gdzie można dostać poradę w Łodzi
Ja stosowałem i moge polecic i mnie pomogło ( staw skokowy i kolana )
przede wszystkim w duzym uproszczenie zapewnia stabilizacje szczegolnie jak masz
problemy za stabilnoscia stawow na zmiany zwyrodnieniowe raczej nie pomoze
ale takich nie mialem wiec nie wim
ALE
1. - idz do lekarza zeby miec dobra diagnoze
2. idz do rechabilitanta ktory ma wiedze i doswiadczenie w tapingu

ze swojej strony moge Ci powiedziec ze pomoga ale zawsze sa jakies ale
moze Twoje urazy sa za daleko posuniete
Wiec polecam specjalistów zanim zaczniesz eksperymentowac

andrzej/gdy
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
panamarka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witaj.
Byłem u ortopedy w przychodni sportowej, który stwierdził zmiany zwyrodnieniowe. Proponował zastrzyki ( blokadę z jakimiś "witaminami" ). Oprócz biegania ćwiczę jogę i przy skrętach w stawie skokowym też odczuwam ból. Przy ćwiczeniach i bieganiu stosuję opaski uciskowe, które stabilizują staw skokowy. Ale duży ucisk chyba nie jest wskazany na dłużej ( przy bieganiu maratonu ponad 4,5 godziny), za to opaski są tanie i wielokrotnego użycia. Jakie są ceny kinezjotapingu i czy stosowałeś go tylko podczas biegu, czy nalepione plastry były dłuższy czas?
Pozdrawiam.
Marek.
żyj tym oddechem, który maratończyk zna...
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

panamarka pisze:Witaj.
Byłem u ortopedy w przychodni sportowej, który stwierdził zmiany zwyrodnieniowe. Proponował zastrzyki ( blokadę z jakimiś "witaminami" ). Oprócz biegania ćwiczę jogę i przy skrętach w stawie skokowym też odczuwam ból. Przy ćwiczeniach i bieganiu stosuję opaski uciskowe, które stabilizują staw skokowy. Ale duży ucisk chyba nie jest wskazany na dłużej ( przy bieganiu maratonu ponad 4,5 godziny), za to opaski są tanie i wielokrotnego użycia. Jakie są ceny kinezjotapingu i czy stosowałeś go tylko podczas biegu, czy nalepione plastry były dłuższy czas?
Pozdrawiam.
Marek.
Blokady nie lecza - prawdopodobnie masz mocno porozciagane wiezadla staw nie siedzi w miejscu i uciska na jakis nerw lub np nie masz smarowania ale staw skokowy jest chyba najbardziej skomplikowany wiec trzeba fachowca
sprobuj sie skonsultowac z innym lekarzem. Poszukaj fachowca od stawu skokowego. NIe takie rzeczy ludziom ratowali ale czasami sa to koszty. Podobno tu sa niezli fachowcy od nog http://www.carolina.pl/
Ale dobra diagnoza to polowa sukcesu
Jak "zatejpusz" dane miejsce to ma to dzialac jak stabilizator - ja mialem tak w przypadku kostki i kolana
trzyma sie ok tygodnia mozna sie normalnie kąpać. Ale to pomaga w leczeniu a nie leczy.
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ