Jak dobrać jadłospis na cały 1 dzień?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
rutra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam taką sprawe. Czy mógłby ktoś podać przykład jadłospisu na 1 dzień?

Byłem ostatnio 2 dni na wycieczce. No i niespodziewanie (nikt takiej sytuacji nie przewidział) nie mieliśmy śniadania i później pare godzin jechaliśmy autobusem. Aby nie zemdleć jadłem to co mi zostało w plecaku (paczka paluszków). Na szczęście wystarczyło do obiadu, który zamówiłem sobie po południu. A dziś byłem na kolejnej wycieczce 1-dniowej. Spodziewałem się tego, że może nie być czasu wolnego więc postanowiłem przygotować jedzenie na cały dzień. Oczywiście żeby to niebyło byle co. Policzyłem kalorie no i wyszło mi ok. 1800-2000 (wliczając sniadanie). Myślałem, że może być mało. Na szczęście mieliśmy czas wolny i zjadłem pół dużej pizzy (jeszcze rok temu 2 kawałki na raz to był max.). Przyjechałem do domu i dalej byłem głodny, a już było dawno po 18:00.

Od 5 dni nie biegałem, ale to nie ma większego znaczenia. Nie wiem ile wynosi dzienne zapotrzebowanie, czytam ulotki by wiedzieć co jem. Diety żadnej nie mam, biegam 10-14km ok. 4x w tygodniu. No i właśnie zastanawiam się na przyszłość jakby taka sytuacja zaistniała, że trzeba by było przyszykować posiłki na cały dzień.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ