ból nogi pls help

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam wszystkich. Mam 16 lat a od 4 lat trenuje biathlon. Mam mały problem ponieważ podczas biegania letniego na zawodach po paru minutach bolą mnie nogi czasami jedna . ból jest taki że nie czuje w ogóle nogi i nie mam sił by szybciej biec. czy wie ktoś jak mam powstrzymać ten okropny ból lub jak go nie czuć aż tak bardzo? za pomoc dziękuje.
PKO
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Pójść do lekarza, najlepiej sportowego i powiedzieć co gdzie i jak boli.
I am addicted.
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bylem on powiedział że sie nie rozciągam przed zaodami ale ja rozgrzewke i rozciąganie prze 30 min robie i nic
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A co Cie dokładnie boli? W którym miejscu? Jaki rodzaj bólu? Nogi zbudowane są bodajże z kilkuset mięśni więc musisz nieco sprecyzować:):) Przed bieganiem robisz krótką rozgrzewką, po bieganiu wygaszenie. Ja nie robię stretchingu przed bieganiem.
I am addicted.
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a więdz tak. gdy biegne zaczyna mnie bolećlekko kolano ale przestaje a potem łydki atakuje ból przez który nie mam sił dalej biec bo czuje tak jak by nogi odmawiały posłuszeństwa i czuje jakby mi się uginały nogi. a jzeli chodzi o rozgrzewke to tak. skipy A,B,C cwał bokiem przeplatanka wymachy ramion krążenia bioder. na koniec po 4 przyśpieszenia. nie wiem moze rozgrzewke jakoś źle robie. macie jakieś propozycje moze? jutro mam zawody OOM i jakoś bym chciał wypaść na nich.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hmm no nie wiem, ja Ci raczej nie pomogę ;) moja rozgrzewka wygląda zazwyczaj tak: trochę szybkiego marszu, przechodzę w trucht, potem zabawa biegowa - przeskakuję przez różne kamienie, kwietniki, murki, skaczę po kamieniach a dopiero wtedy przechodzę już do właściwego treningu..może po prostu przetrenowałeś się? Bo ja mam problem z nogami dopiero wtedy gdy je przetrenuję i muszę wtedy nawet kilka dni wolnego zrobić by to przeszło, inaczej będą boleć mnie cały czas.

Jak często, jakim tempem i na jakich dystansach biegasz? Nie zwiększyłeś ostatnio intensywności biegów i dystansu?
I am addicted.
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tzn wiesz co jutro biegne na 4 km bo to będzie długi bieg czyli 1km strzelanie 1km strzelanie 1 km strzelanie i 1 km meta. na następny dzień sprint na 2,5km albo 3km a na następny dochodzenie na 3km.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, 18:30 przez misiu1994, łącznie zmieniany 1 raz.
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a jeżeli chodzi o tępo to na długim najpierw spokojnie a ostatnie 2 kółka na maxa a sprint na maxa od startu do mety
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja Ci powiem tak - gdyby to chodziło o mnie, to mógłbym w ciemno stawiać na przetrenowanie i po prostu zaleciłbym kilka dni zero biegania, aby nogi i organizm odpoczęły. Ale jak to w Twoim przypadku jest, to nie wiem, może ktoś inny Ci pomoże.
I am addicted.
misiu1994
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

spoko zobaczymy jak mi jutro pojdzie. dzieki wielkie za pomoc i pogaduchy . nq
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ