Pytanie o zaświadczenie lekarskie.
- serek
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Mam zamiar zadebiutować w półmaratonie , gdzie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego. Jakie to ma być zaświadczenie? Czy może być od lekarza rodzinnego z przychodni rejonowej? Jaki jest termin "ważności" takiego zaświadczenia?
Dziękuję i pozdrawiam
Mam zamiar zadebiutować w półmaratonie , gdzie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego. Jakie to ma być zaświadczenie? Czy może być od lekarza rodzinnego z przychodni rejonowej? Jaki jest termin "ważności" takiego zaświadczenia?
Dziękuję i pozdrawiam
Serek
- serek
- Wyga
Witam!
"... Prawo startu mają wszystkie osoby powyżej 18 roku życia, które przedstawią aktualne badania lekarskie uprawniające do udziału w biegach długodystansowych oraz dokument tożsamości, a osoby niepełnosprawne dodatkowo orzeczenie o niepełnosprawności..." - tak brzmi regulamin.
pozdrawiam
"... Prawo startu mają wszystkie osoby powyżej 18 roku życia, które przedstawią aktualne badania lekarskie uprawniające do udziału w biegach długodystansowych oraz dokument tożsamości, a osoby niepełnosprawne dodatkowo orzeczenie o niepełnosprawności..." - tak brzmi regulamin.
pozdrawiam
Serek
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
bzdura jakaś... a co to za bieg? podpytaj ludzi , którzy startowali we wcześniejszych edycjach lub skontaktuj się z organizatorem. brałem udział już w... chyba około 30 biegach i żadnego zaświadczenia w życiu nie miałem.
- constantius
- Stary Wyga
zależy od rangi zawodów. W poważniejszych imprezach organizator często wymaga zaświadczenia od lekarza sportowego lub przynajmniej oświadczenia zawodnika ze biegnie na własną odpowiedzialność
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
znam taki jeden bieg, w którym bez zaświadczenia nie wystartujesz - Półmaraton Świętokrzyski w Bukowej
Zawsze w dniu zawodów ktoś szuka lekarza na mieście - wystarczy internista.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A czy ktos jest moze zorientowany wiecej o biegu w Bukowej? chodzi mi o date czy tego roku już był lub być moze dopiero bedzie?
Pozdr.
Pozdr.
-
- Rozgrzewający Się
Zapewne chodzi o półmaraton w Korycinie, w tegorocznym regulaminie pojawiła się taka informacja, w poprzednich edycjach tej imprezy obok tego stwierdzenia był dopisek "lub oświadczenie zawodnika" w tym roku tego zabrakło. Na półmaratonie mlecznym kilka lat temu wydarzył się nieszczęśliwy wypadek i może stąd ta nagonka na zaświadczenie lekarskie, ale zawsze można wysłać maila do organizatora.serek pisze:Witam!
pozdrawiam