Pytanie o zaświadczenie lekarskie.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam zamiar zadebiutować w półmaratonie , gdzie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego. Jakie to ma być zaświadczenie? Czy może być od lekarza rodzinnego z przychodni rejonowej? Jaki jest termin "ważności" takiego zaświadczenia?
Dziękuję i pozdrawiam
Serek
PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sprawdź w regulaminie, z reguły wymagane jest zaświadczenie lekarskie LUB podpisanie oświadczenia. nigdy nie potrzebowałem żadnego zaswiadczenia
Awatar użytkownika
serek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam!
"... Prawo startu mają wszystkie osoby powyżej 18 roku życia, które przedstawią aktualne badania lekarskie uprawniające do udziału w biegach długodystansowych oraz dokument tożsamości, a osoby niepełnosprawne dodatkowo orzeczenie o niepełnosprawności..." - tak brzmi regulamin.
pozdrawiam
Serek
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bzdura jakaś... a co to za bieg? podpytaj ludzi , którzy startowali we wcześniejszych edycjach lub skontaktuj się z organizatorem. brałem udział już w... chyba około 30 biegach i żadnego zaświadczenia w życiu nie miałem.
Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak czytam ten temat, dziwię się nieco - też nigdy nie potrzebowałem żadnego zaświadczenia.
Running - my way of life.
Obrazek
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zależy od rangi zawodów. W poważniejszych imprezach organizator często wymaga zaświadczenia od lekarza sportowego lub przynajmniej oświadczenia zawodnika ze biegnie na własną odpowiedzialność
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

No właśnie zwykle podpisuje sie że sie biegnie na własną odpowiedzialność...
piotrek79
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:30

Nieprzeczytany post

znam taki jeden bieg, w którym bez zaświadczenia nie wystartujesz - Półmaraton Świętokrzyski w Bukowej :hejhej: Zawsze w dniu zawodów ktoś szuka lekarza na mieście - wystarczy internista.
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A czy ktos jest moze zorientowany wiecej o biegu w Bukowej? chodzi mi o date czy tego roku już był lub być moze dopiero bedzie?
Pozdr.
piotrek79
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:30

Nieprzeczytany post

W kalendarzu PSB jest zawsze wzmianka o tym biegu. W tym roku jest 29 maja. Start biegu chyba o 15.
onkr78
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

serek pisze:Witam!
"... Prawo startu mają wszystkie osoby powyżej 18 roku życia, które przedstawią aktualne badania lekarskie uprawniające do udziału w biegach długodystansowych oraz dokument tożsamości, a osoby niepełnosprawne dodatkowo orzeczenie o niepełnosprawności..." - tak brzmi regulamin.
pozdrawiam
Zapewne chodzi o półmaraton w Korycinie, w tegorocznym regulaminie pojawiła się taka informacja, w poprzednich edycjach tej imprezy obok tego stwierdzenia był dopisek "lub oświadczenie zawodnika" w tym roku tego zabrakło. Na półmaratonie mlecznym kilka lat temu wydarzył się nieszczęśliwy wypadek i może stąd ta nagonka na zaświadczenie lekarskie, ale zawsze można wysłać maila do organizatora.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ