Klinika/Lekarz sportowy w Krakowie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Witam mam od wczoraj kontuzje: Naderwanie więzadła właściwego rzepki kolana prawego+skręcenie kolana
poszukuje lekarza sportowego w Krakowie który by obejrzał i mi doradził co mam dalej z tym robić...

Poleci mi ktoś taki zakład??
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 14:50 przez Raul7, łącznie zmieniany 2 razy.
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chętnie bym kogoś polecił... ale sam nie mam bladego pojęcia czy w Krakowie jest jakiś fachowiec z prawdziwego zdarzenia. Kiedy miałem kontuzję, wylądowałem u zwykłego ortopedy i usłyszałem że najlepiej by było nie biegać w ogóle, bo moje stopy się do tego nie nadają... Gdybym wiedział gdzie jest w Krakowie jakiś fachowiec to sam bym się do niego udał jak najszybciej, bo może wreszcie poradziłby coś na moje problemy ze stawami. Do zwykłego lekarza raczej nie ma sensu iść, chyba że jest to sprawdzony lekarz i będzie chciał rzeczywiście coś doradzić a nie powie tylko: "nie biegać". Tak samo jak lepiej jeśli ma się kasę iść prywatnie, bo ze skierowaniem od rodzinnego to można czekać i czekać...

Mam nadzieję że może ktoś coś w tym wątku poradzi, bo sam chętnie bym się udał do jakiegoś fachowca :)
qwert
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w krakowie nikogo nie znam ale w Nałęczowie przyjmuje znakomity ortopeda Krzysztof Gawęda. Kolega miał zerwane więzadła i po niecałym roku już biega a leczył się u tego lekarza. Daleko trochę ale się opłaca.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

165 km – około 2 godz. 38 min to faktycznie troche daleko :) ale przyda sie innym w krakowie jest : http://www.artromed.pl/ powiedziała mi o tym Alexia...
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Krakowie jest jeszcze ScanMed, który otworzył coś w stylu centrum medycyny sportowej. Lekarze przyjmują na Armii Krajowej ;) Ciężko mi polecić kogokolwiek godnego uwagi...
W górach jest wszystko co kocham...
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na razie znalazłem dogadanego ortopedę w Bochni.. koledzy go chwalą więc zobaczymy...
smokecity
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam!

Raul7 byłem na wizycie w artromedzie niecały rok temu z powodu bólu kolana.
Zapisałem się do doktora Urbana (były lekarz Wisły Kraków zresztą)
Wcześniej zrobiłem RTG kolana. On w gabinecie podczas wizyty zrobił mi USG i stwierdził po obejrzeniu, że nic mi nie jest.
Zapłaciłem 150 zł za wizytę(albo 120). W sumie w przychodni nie byłem dłużej niż 30 min, umawiasz się na konkretną godzinę, pełna kulturka.

W sumie mogę polecić gościa, tym bardziej, że kontuzje więzadeł u piłkarzy są częste, więc musi się znać na tym.
Na minus - przepisał mi receptę na chyba najdroższą glukozaminę dostępną na rynku :).
Na plus- zna się na tym co robi (pytał mnie o technikę biegu, pronację, buty itp).

pozdrawiam
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Co jakis czas przyjeżdza do Krakówa dr Piotr Chomicki Bindas, z Warszawy chyba. Najlepszy doktor jakiego znam, świetnie umie pradzić, wytłumaczyć, wyleczyć. Miło się rozmawia. Dr przyjmuje w Master Med-na ulicy Długiej.
Gorąco polecam:)

Informacji będziesz musiał szukać w internecie.
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Szira
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Artromedzie miałem operację rekonstrukcji więzadła krzyżowego w kolanie. Konkretnie składał mnie dr Kukiełka. Kasy wyłożyć trzeba sporo (4 lata temu zapłaciłem 8 tys.), a gość delikatnie mówiąc olewa klienta. Przyjmował zawsze z mniej więcej 40-60 minutowym opóźnieniem. Wiele razy byłem na niego wkurzony na maxa.
Przyznać jednak trzeba, że teraz choć kolano nie jest dokładnie takie jak przed kontuzją (coś mi tam "pyka" przy całkowitym prostowaniu), to funkcjonuję całkowicie normalnie. Oprócz biegania, gram normalnie w piłkę nożną, co po tego typie kontuzji nie jest oczywiste. Nie wiem czy to zasługa lekarza, czy tego, że przykładałem się w miarę do rehabilitacji - najważniejsze to baaardzo dużo jeździć na rowerze, aby kolano było dobrze ukrwione i regenerowało się.
Obrazek
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Edit: na ulicy zdrowej-wybaczcie mi pomyłke:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
suło
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 04:17:03

Nieprzeczytany post

co do krakowa to ja miałem kontakt z centrum rehabilitacji na ulicy kasztanowej i dr. Fibigerem,
co do naprawy kolana więzadeł w krk nie znam lekarzy ja miałem rekonstrukcję więzadła przedniego krzyżowego w rzeszowie u dr Arkadiusza Bieleckiego i śmiało mogę go polecić, a bliżej to Bielsko Biała i takie nazwiska jak dr Sadlik bądź dr Solecki organizują też w tam w Bielsku turnusy rehabilitacyjne :)
Obrazek
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja jak mam jakiś problem to jeżdżę do dr. Rafała Obuchowicza, robi wykonuje USG 3D , przyjmuje na Dietla 111 w ULTRAMEDICA :)
świetny gość, doradzi , pogada i powie co jak, znajomy był z kolanem u niego i mu pomógł :)
ja byłem z łydką u niego rok temu i zrobił USG i badanie przepływu krwi w żyłach i nic nie wyszło a lekarze w Gorlicach nic nie wiedzieli co robić a on powiedział żebym wrocił do Biegania i wróciłem i ból minął jak znalazł :)
tylko że to USG nie tanie ale sprzęt świetny, ja zawsze się do niego już będę wybierał ale mam nadzieje że nie będę musiał ;D :)
suło
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 04:17:03

Nieprzeczytany post

a jaka cena tego usg 3D kolano ??
Obrazek
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

130 lub 150zł , ale dobrze zrobione , opis dokładny, zdjęcia do tego i można przed zrobieniem powiedzieć że chce się płytkę więc do tego byś ją miał :)

sprawdź sobie w internecie ULTRAMEDICA KRAKOW i tam masz cennik wszystkiego :-)

sprawdziłem i 130zł Ci kosztuje USG kolana :) wszystkie USG po 130zł , a USG mięśni po 150zł ale polecam bo warto :)
nie powiem tanio nie jest ale opis i wszystko dokładnie zrobione USG :)
jak bylem to miałem dokładnie robione , a nie tak jak w Gorlicach u siebie 3min i po USG a tam sprawdzał z 15 do 20min nawet jak byłem z łydką w tam tym roku :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ