ból z tyłu pleców

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

czasem jak biegam dłużej powyżej 20 min, wykonując ruchy rękami w czasie biegu zaczyna bolec mie cały prawy tył łopatki.... (próbuje podnosić w tedy rekę do góry w czasie biegu i czasem to pomaga)
jaka jest prawdopodobna przyczyna tego bólu? jak się jej pozbyć (moze jakiejś ćwiczenia na siłowni lub rozciągające)?

dodam że prowadze dojśc siedzący tryb życia, mam skrzywienie kręgosłuba na prawą strone od lat szkolnych..... także wiem że sportowcem nie będę ale wolałbym biegać bez takich problemów :jatylko:
PKO
Pawel96
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przed, po i w trakcie biegu robić skłony tak żeby czuć, że się coś "rozciąga" oraz np. agrafkę. To z rozciągających.
Może też być problem z spaniem. Śpisz na jednym boku?
Obrazek
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ricken_gk pisze:...cały prawy tył łopatki...mam skrzywienie kręgosłuba na prawą strone od lat szkolnych...
Idź do dobrego kręgarza pogadać i do ortopedy też możesz zawitać, a na pewno jakiś kręgarz-fizjoterapeuta da ci dobre rady odnośnie tej przypadłości.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

co 2-3 godziny snu staram sie zmieniać położenie z jednego boku na drugi
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie też bolało. Nie zawsze, ale jednak. Problem rozwiązało rozciąganie przed biegiem z większą dokładnością jeżeli chodzi o ręce barki... Zacząłem bardziej przykładać się do rozgrzewki i już nie ma mowy o bólu. Podczas długiego wybiegania co jakiś czas zwalniam luźno ręce i wykonuję parę naprzemiennych krążeń :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no spróbujemy sie porozgrzewać lepiej, bo faktycznie rozgrzewki zazwyczaj elewam całkowicie albo ograniczam do 5 min.......
a na kręglarza tom chyba za młody jeszcze.....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ