Świąteczne obżarstwo - STOP!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Tomcio:)
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jako że to mój pierwszy post na tym forum, pragnę się ze wszystkimi przywitać :) A więc WITAM :D

Odkąd regularnie zacząłem biegać, zauważyłem że ogólnie mniej mi się chce jeść... Czy Wy tez tak macie? Przez święta nie wydaj mi się żebym zjadł jakoś zadziwiająco dużo, ale, Ciasta... W nich tkwi diabeł :D
PKO
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak zwykle mnie przeceniasz jumper :).
biegłem raptem 5 300, czy 5400m (bieg popularny, a nie główny - bo po świętach w ogólności, a po wczorajszym wieczorze w szczególności, czułem się ewidentnie niebiegowo)

w dodatku wolno. cztery osoby były na mecie przede mną, a na tym dystansie startowało góra 100 osób.

------------
po dekoracji zamieniłem jeszcze trzy słowa z Filipem Przymusińskim - był na pudle na 10800m.
zapytałem go o wagę - jako jedyny z dekorowanych był słusznej postury. powiedział, że ma pewnie teraz ponad 80kg, ale na wszelki wypadek się nie waży.

dwa ładne wnioski:

1 po świętach najpierw sikać, potem lamentować.
2 robić swoje na treningach, a nie zawracać sobie głowę głupotami :)
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomcio:) pisze:Czy Wy tez tak macie? Przez święta nie wydaje mi się żebym zjadł jakoś zadziwiająco dużo
mamy tak samo. im więcej biegamy, tym bardziej wydaje nam się, że mało jemy :)
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj rano weszłam na wagę i...niemożliwe,ale jeszcze nie przekroczyłam 60tki (mówię o kg) więc chyba nie przytyłam :lalala:
Niestety nie mogłam wybiegać Świątecznego żarełka,ponieważ w niedziele poprzedzającą Święta,zepsułam sobie kostkę podczas biegania po lesie.Najlepsze jest to,że nic nie czułam(może to przez mróz -15)Noga boli ,ale w drugi dzień Świat tak mnie nosiło,że musiałam wyjść i zrobić swoje ...aż 12 km:) kuśtykając i wczoraj też poszłam,ale dałam radę tylko 8 i ledwo doczłapałam się do domu:(
Jak ja teraz spalę nagromadzone zapasy? Chyba pozostanę przy kompocie z suszu i czerwonej herbacie :hahaha: bardzo dobrze wpływa na trawienie:) W sumie,to nie czuję się przeżarta.Może dlatego,że jadłam głównie ryby w galarecie,zimne nóżki i pieczone białe mięso, no i piłam dużo barszczyku...mniamm.Na deser ciasta bez kremów...była pyszna szarlotka z minimalną ilością ciasta,sernik z samego sera,keks prawie bez ciasta tylko same owoce,jedynym ciastem z dużą zawartością ciasta był piernik :) oczywiście pochłonęłam też sporo warzywek i troszkę mniej owoców...i rzecz najważniejsza,której dawno nie piłam i już prawie zapomniałam,że jest taka pyszna...czerwone winko...merlocik. Zostało mi jeszcze pół butelki...taka ze mnie pijaczka :hahaha:
Wracając do sposobów na powrót do figury,to teraz przyszła pora na potrawy gotowane na parze...same plusy:)

I pomyśleć,że jak się miało 20 lat to można było jeść nawet 3 obiady dziennie i nic nie przybywało na skali :lalala: ale cóż,to już nie wróci

Oki kończę,bo jak zwykle przynudzam

Pozdrawiam poświątecznie,
Anka:)
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A ja nie narzekam... jadło ile wlazło ale 24 25 i 27 bieganie łącznie 36 km
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ