Z tego co mi wiadomo to piwo ma powiedzmy 350 kal , w trakcie biegu 10 kilometrowego biegu spale ok 700 kal . Wiec jesli przebiegne 15 km a potem wypije dwa piwka to w walce z nadmiarem tluszczu wyjde na zero ??!!
Pozdrawiam :
Makarena
Jak to jest z tymi kaloriami ?
-
- Dyskutant
Jakos to do mnie nie przemawia . Jesli te dwa piwa pojda w glikogen i regeneracje to odlozy sie inny posilek ktory by poszedl w glikogen gdybym nie wypil tych piw 
Pzdr :
Mak

Pzdr :
Mak
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
makarena2001,
liczy sie bilans kaloryczny calego dnia. Wiec jest tak dokladnie jak mowisz. Jezeli biegasz, zeby schudnac to piwo nie jest najlepszym pomyslem. Jezeli wypite piwo tak jak pisze F@E zamieni sie w glikogen, to juz pozniej spozyty nadmiar kalorii odlozy sie w postaci tluszczu i nie uszczupli go proces noeglukogenezy, bo organizm nie bedzie mial powodu odbudowywac zapasow glikogenu.
T.
liczy sie bilans kaloryczny calego dnia. Wiec jest tak dokladnie jak mowisz. Jezeli biegasz, zeby schudnac to piwo nie jest najlepszym pomyslem. Jezeli wypite piwo tak jak pisze F@E zamieni sie w glikogen, to juz pozniej spozyty nadmiar kalorii odlozy sie w postaci tluszczu i nie uszczupli go proces noeglukogenezy, bo organizm nie bedzie mial powodu odbudowywac zapasow glikogenu.
T.
pozdrawiam
TeQuila
TeQuila
- gores87
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja biegam aby schudnac ale piwa nie odmowie sobie napewno, tym bardziej po treningu. Takie jest moje zdanie. Nie mowie tu o 10 tygodniowo, ale 3 na tydzien i daje rade ;]