Dług tlenowy, czyli sport w wielkim mieście
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
http://www.menshealth.pl/fitness/Dlug-t ... -3609.html
"Codziennie miliony ludzi biegają lub jeżdżą na rowerze, licząc, że pozwoli im to żyć długo i w świetnym zdrowiu. Mimo to wielu z nich poważnie choruje i przedwcześnie umiera. Poznaj przyczynę tego paradoksu i zobacz, jak nie stać się ofiarą własnych treningów"
Przeczytajcie, ciekawy artykuł.
"Codziennie miliony ludzi biegają lub jeżdżą na rowerze, licząc, że pozwoli im to żyć długo i w świetnym zdrowiu. Mimo to wielu z nich poważnie choruje i przedwcześnie umiera. Poznaj przyczynę tego paradoksu i zobacz, jak nie stać się ofiarą własnych treningów"
Przeczytajcie, ciekawy artykuł.
-
- Wyga
Aż tak wcześnie...
4:30 to przegięcie. O 8 tu już bym mógł, ale wszyscy już zdążyli odpalić auta i pojechać do pracy, więc zadymili powietrze. Ja ostatnio biegam wieczorami: 20-21-22, ale zimą w ogóle masakra bo tylko za dnia jest jasno.

-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety, artykuł z czasopism, które jest dla mnie kompletnie niewiarygodne - nawet nie klikam.Friend pisze: Przeczytajcie, ciekawy artykuł.
To jest miesięcznik dla ludzi, którzy lubią poczytać o sporcie i od samego czytania czują się od razu zdrowsi. Nie żartujecie, że to można traktować poważnie... To tak jakby ubierać się według tego, co np. "Playboy" określił modnym w danym miesiącu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hm .. moją zadymioną ulicą biegam gdzieś dwie minutki,żeby dotrzeć do parku.Tyle,że przy niej mieszkam .Mam otwarte okna ,przez które wdziera się ryk samochodów ruszających na światłach,Pod kuchennym oknem parking gdzieś 30 samochodów..Moja praca,przy tej samej ulicy obok kopalniane kominy,hałdy,wielkie węglarki przejeżdżające metr od drzwi.
Taki urok Śląska.Przeżyłam na tej ulicy 30 lat .
Taki urok Śląska.Przeżyłam na tej ulicy 30 lat .
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
-
- Zaprawiony W Bojach
też podchodzę do tego artykułu sceptycznie, oczywiście bieganie po centrum miasta to może nie najlepszy pomysł, ale co gorsze?? nie biegać w ogóle i spędzać czas przed tv czy iść pokicać wieczorem lub rano?
RUN FOREST RUN!!!
-
- Rozgrzewający Się
Ja też sie przeprowadziłem na "wieś" gdzie biegam po lasach,
więc nie mam obaw