Zatrucie HMB?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

lorak75 pisze:Zawsze postrzegałem cię jako przeciwnika chemicznych suplementów.
Zgadza się, jestem przeciwnikiem, ale jedzącym HMB ; ) A serio, to nie mam dogmatycznego podejścia, jestem przeciwny wszelkiemu, co w treningu nie ma sensu, a nie przeciwny z założenia. Łykanie większość specyfików nie ma sensu, co do HMB, to są mieszane wyniki badań, ale sporo z nich sugeruje, że w przypadku typu takiego jak ja, mającego trochę problemów mięśniowych, może to być specyfik pomocny. Moje pierwsze wrażenia były pozytywne, teraz odstawiłem i będę sprawdzał, czy pojawi się jakaś różnica.

Wbrew pozorom Ci najwięksi koksiarze z siłowni nie biorą HMB dla budowy masy mięśniowej - ono ma teoretycznie działanie m.in. wspomagające spalanie tłuszczu. Znajomy z siłowni mówi, że nie bierze tego, bo po tym chudnie. Ale oczywiście ciężko oddzielić to, co jest efektem treningu, od tego, co jest efektem wspomagania.
New Balance but biegowy
mnich
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak chodziłem na siłkę to brałem hmb do cyklów kreatynowych bo miałem dużo lepsze wyniki z hmb. A tak samo z siebie to po prostu wspomagało regeneracje, troszeczkę - jak witaminki ;)
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mnich pisze:Jak chodziłem na siłkę to brałem hmb do cyklów kreatynowych bo miałem dużo lepsze wyniki z hmb. A tak samo z siebie to po prostu wspomagało regeneracje, troszeczkę - jak witaminki ;)
Totalny bezsens, wyniki to ja bym ci musiał pokazać na zwykłym carbo i dość z wysokiej pułki białku np Optimum, odpowiedni trening i rośniesz jak na drożdżach a wy to tylko z siebie chemików umiecie robić.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
kblaszke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ajron pisze:Zatruć można się tak samo truskawkami jak i tabletkami ...
Jeśli chodzi o ścisłość to truskawkami nie można się zatruć. Zatruć można się opryskami. Do suplementacji moich poprzedników (rzodkiewki, ogórki jogurcik ect., ect.) dorzucę jeszcze słone śledzie i szklaneczkę "rudej", przed snem do dobrej muzyczki :hej:
Pozdrawiam

Krzysiek
ODPOWIEDZ