Niezupełny blok prawej odnogi pęczka Hissa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gato-nie mieści mi się w głowie,żeby ktoś na poważnie wziął moje żarty i próbował się truć lekami.A jak już jakiś wariat by się trafił to może się i załatwić Domestosem,czy czymś równie prozaicznym i żadne rady mu nie są potrzebne ;)
Ps.Mam nadzieję,że tym razem nie walnąłem jakiegoś ortografa.To kolejna moja słaba strona i nie mogę tu z czystym sumieniem obiecać poprawy :)
Ps.2 Zastanawiałem się,czy nie wykropkować tego Domestosa,ale mam nadzieję,że nie będzie to powodem do oskarżeń o próbę zabójstwa ojców lub dzieci ;)
Kiprun
Awatar użytkownika
FatalError
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja mam to samo co @gdynia czuje jak by bąbelki jakies lecialy i mnie troche przytka zawsze, nawet nie musze mic zadnego wysilku tez mam hisa to nie uroda tylko uszkodzenie sama nazwa wskazuje na to block moze byc spowodowany przez grype jak w moim przypadku, to nei uroda :)

(Edited by FatalError at 10:35 pm on Aug. 30, 2005)
Fatal@Error
Awatar użytkownika
Megala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Czy ktos po prostu po ludzku wytlumaczy co to jest z tim Hisem.Ja mam "zaburzenia repolaryzacji prawej odnogi peczka Hisa.Co to jest?Przyznaje ze serducho mnie czesto boli.Jak to nic to skad ten bol?

pozdrawiam Megala
Megala
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też to mam od 20 lat
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Peczek Hisa to struktura anatomiczna w sercu zbudowana z szybciej przewodzacych impuls elektryczny wlokien miesniowych. Sygnal ktory przechodzi z wezla przedsionkowo-komorowego przez peczek hisa jest przenoszony szybko na dolna czesc serca, zeby skurcz wychodzil od dolu. Dzieki temu skurcz jest zsynchronizowany i serce moze przepompowac krew to tetnic. Co Wy zescie na biologii robili? :bum:

Z calym szacunkiem do wykonujacych EKG <bo domyslam sie ze po wykonaniu wlasnie tego badania jakis lekarz med. pracy Wam o tym powiedzial> to wlasnie czesciowe blokady, albo jakies zaburzenia odnog peczka Hisa to sa glownie i najczesciej smieci w badaniu;] Zrobcie jeszcze raz EKG i sie nagle okaze ze nic nie ma... Bierze sie to najczesciej z tego ze pielegniarka wykonuje badanie a potem wyrywa kawalek ktory dla niej wyglada w porzadku, a w ktorym np pacjent sie poruszyl, albo gadal...

Pomijajac juz to ze takie problemy w EKG to nie sa zadne problemy xD
ODPOWIEDZ