Dietetyk
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Dietetyk ? Czy jest potrzebny ?
Według mnie nie !
Wystarczy trochę silnej woli, umiarkowaniu w jedzeniu, słuchaniu własnego organizmu co mu słuzy a co nie.
Szkoda kasy !
Według mnie nie !
Wystarczy trochę silnej woli, umiarkowaniu w jedzeniu, słuchaniu własnego organizmu co mu słuzy a co nie.
Szkoda kasy !
- Ulaa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Np. dietosfera.pl
Kolega męża był u nich i bardzo sobie chwalił. Z resztą efekty było po nim widać. Dużo schudł i z tego, co opowiadał o diecie to była bardzo racjonalna i zdrowa. Więc polecam.
Kolega męża był u nich i bardzo sobie chwalił. Z resztą efekty było po nim widać. Dużo schudł i z tego, co opowiadał o diecie to była bardzo racjonalna i zdrowa. Więc polecam.
-
- Rozgrzewający Się
no wiesz żeby pobudować dom też wystarczy troche samozaparcia ogólnego pojęcia o budowie więć po co udajemy się do projektantów którzy obliczają parametry domuFriend pisze:Dietetyk ? Czy jest potrzebny ?
Według mnie nie !
Szkoda kasy !

pozdrawiam
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Tak, tylko jest casła masa diet które mozna dobrac dla siebie samodzilenie.geodet pisze:no wiesz żeby pobudować dom też wystarczy troche samozaparcia ogólnego pojęcia o budowie więć po co udajemy się do projektantów którzy obliczają parametry domuFriend pisze:Dietetyk ? Czy jest potrzebny ?
Według mnie nie !
Szkoda kasy !a zdrowie jest chyba troszkę ważniejsze niż kupa pustaków i cegieł tak więc trzeba chyba się udać do człowieka który zna się na diecie wie jaką zastosować
pozdrawiam
- t0mo
- Wyga
Ja tylko chciałbym przypomnieć, że dietetyk wykształcony w instytucie sponsorowanym przez koncern Danone będzie pacjentowi zachwalał jogurty, dietetyk wykształcony w sponsorowanym przez fermy kurze - jajka etc. W praktyce idąc do 3 różnych dietetyków dostaniemy 4 diety, z których każda będzie tą "idealną". A jeśli spytamy dietetyka, czy na poparcie promowanej przez niego diety ma jakieś badania z podwójną próbą (100 osób podzielono na 2 grupy po 50, jedni przestrzegali jego diety, inni żyli normalnie, pierwsza grupa miała takie a takie korzyści zdrowotne) - zostaniemy zapewne wyrzuceni za drzwi :P
Ja ze swojej strony polecałbym chyba dr Dąbrowską, przynajmniej przez lekarzy jest uważana za jeden z największych autorytetów w Polsce.
http://www.dieta-dabrowska.pl/pol/wyniki.html
tu jest parę ciekawostek, oczywiście zaraz 30 osób zacznie pisać że ktoś sobie to wszystko wymyślił i dr Dąbrowska oraz efekty stosowania jej diety nie istnieją...
Ja ze swojej strony polecałbym chyba dr Dąbrowską, przynajmniej przez lekarzy jest uważana za jeden z największych autorytetów w Polsce.
http://www.dieta-dabrowska.pl/pol/wyniki.html
tu jest parę ciekawostek, oczywiście zaraz 30 osób zacznie pisać że ktoś sobie to wszystko wymyślił i dr Dąbrowska oraz efekty stosowania jej diety nie istnieją...
- trinity
- Stary Wyga
I cała masa cegieł, które można ułożyć samodzielnie jedna na drugiejFriend pisze: Tak, tylko jest casła masa diet które mozna dobrac dla siebie samodzilenie.
A dietetyk sponsorowany przez przetwórnie warzyw poleci Ci dietę wegańską... niebezpiecznie z tymi dietetykami.t0mo pisze:Ja tylko chciałbym przypomnieć, że dietetyk wykształcony w instytucie sponsorowanym przez koncern Danone będzie pacjentowi zachwalał jogurty, dietetyk wykształcony w sponsorowanym przez fermy kurze - jajka etc.
-
- Stary Wyga
Niestety nie rozumiem niektórych postów, dietetyk to nie babcia na bazarku, która mówi jedz to i to bo tak trzeba. Po to ktoś studiuje, zdobywa doświadczenie, żeby mieć wiedzę na pewny temat. To tak jak by powiedzieć po co jechać do mechanika samochodowego jak można samemu zrobić auto jak się popsuje. Oczywiście odpowiedź jest prosta można tylko jak ktoś nie ma pojęcia to nic sam nie zrobi.
A wracając do sprawy dietetyk dobra sprawa, oczywiście jeżeli nie podejdzie do klienta jak sprzedawca w supermarkecie, tylko indywidualnie dobierze dietę i poprowadzi w kuracji. Znajoma była u dietetyka, bo sam nie korzystałem z porad (no ale może dlatego że nie potrzebuje) i efekty są widoczne gołym okiem. Jak potrzebujesz jeszcze jakiegoś kontaktu to mogę się zapytać bo to w wawie gdzieś załatwiała.
A wracając do sprawy dietetyk dobra sprawa, oczywiście jeżeli nie podejdzie do klienta jak sprzedawca w supermarkecie, tylko indywidualnie dobierze dietę i poprowadzi w kuracji. Znajoma była u dietetyka, bo sam nie korzystałem z porad (no ale może dlatego że nie potrzebuje) i efekty są widoczne gołym okiem. Jak potrzebujesz jeszcze jakiegoś kontaktu to mogę się zapytać bo to w wawie gdzieś załatwiała.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
- PKDeath
- Stary Wyga
wolalbym ignorancie zebys troche odnosil sie z szacunkiem do ludzi, bo w tym momencie mam ochote Ci cos zrobic... Od kiedy uczelnie medyczne sa sponsorowane przez koncerny spozywcze? Moze SGGW siedzi i dzieki danonowi ma komputery? W dupie byles i gowno widziales, wiec bardzo prosze zeby moderator cenzurowal Twoje teksty, jesli Ty nie potrafisz.t0mo pisze:Ja tylko chciałbym przypomnieć, że dietetyk wykształcony w instytucie sponsorowanym przez koncern Danone będzie pacjentowi zachwalał jogurty, dietetyk wykształcony w sponsorowanym przez fermy kurze - jajka etc. W praktyce idąc do 3 różnych dietetyków dostaniemy 4 diety, z których każda będzie tą "idealną".
Rzucasz oskarzenia nie majac poparcia. To jest przestepstwo, na Twoje szczescie, scigane z oskarzenia prywatnego.
Jesli chodzisz do ludzi ktorzy sie podaja za dietetykow i ktorzy sie uczyli na ksiazkach mistrza woo z tybetu mowiacych ze jedzenie warzyw cofa raka to to jest Twoja sprawa. Jednak gdybys wiedzial to zeby byc dietetykiem w Polsce trzeba spelnic szereg wymagan, wiec bardzo Cie prosze: Uzyj opcji "edytuj" na swoim ostatnim poscie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ludzie, czy na tym forum nikt nie potrafi odpowiedzieć na zwykłe proste jak drut pytanie, które zadał autor postu? Wiecie jak to się nazywa? To zwykły brak kultury i poszanowania pytającego jak i tych, którzy to czytają?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot