Ból łydki...Problem z achillesem ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
yaki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:27
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

WItam ! @ dni temu na treningu podczas grania w piłkę (stałem na bramce) przy wyrzucaniu piłki ręką usłyszałem plaśnięcie w łydce i ból. Odczucie identyczne jakbym dostał kamieniem w nogę...Jak nogę trzymam w neutralnej pozycji to nic nie odczuwam...Jednak nie mogę chodzić. Palce bez wiekszego bólu mogę oddalać od kolana, za to nie mogę ściągnąć stopy w kierunku kolana - ogromny ból w łydce. Ból jest umiejscowiony dokładnie pod brzuchem łydki, bardziej po wewnętrznej stronie nogi. Na pogotowiu Pani doktor na pogotowiu orzekła że nic strasznego bo w tym miejscu nie ma ścięgien tylko same mięśnie i żebym sobie kupił ben gay i smarował. Boję się że to może zaczep achillesa od strony mięśnia łydki i nie wiem czy żądać jakiegoś usg u ortopedy ?

Pozdrowienia

P.S. Nie ma żadnych wybroczyn krwawych...ale łydka jest opuchnięta.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Idź do ortopedy
doktor z pogotowia jest durna :taktak:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapomniałem o najważniejszym. Sprawdź w ulotce czy ten ben gey nie ma działania rozgrzewającego, jeśli tak to posmaruj nim mózg pani doktor.
A nogę po urazie zawsze schładza się lodem. Jak najczęściej nawet co 2-3godz na 10-15min (owinąć szmatką, chustką aby nie podrażniać skóry). I tak aż, do wizytu u ortopedy.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Bydlakos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A nie daj sobie wsadzić nogi w gips. Bo tak często lekarze robią. Pamietaj nieuzywany miesien zanika. Gips tylko utrudia funkcjnowanie. Na zachodzie się go już nie stosuje.
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w ...
pichotnik

Nieprzeczytany post

Bydlakos pisze:A nie daj sobie wsadzić nogi w gips. Bo tak często lekarze robią. Pamietaj nieuzywany miesien zanika. Gips tylko utrudia funkcjnowanie. Na zachodzie się go już nie stosuje.
A co zamiast gipsu?
ODPOWIEDZ