Ból Łydek

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Kubik14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Mam pewien problem ponieważ od kilku tygodni gram w starszym roczniku w piłkę nożna (mam 14 i gram w juniorach). Wszystko było ok do 1 meczu od 70 minuty skurcze mnie łapały i tak było przez kilka kolejnych meczy ale dawałem rade teraz mam o wiele gorszy problem po kilku minutach ruchu strasznie bolą mnie łydki. Jestem pewien że jest to spowodowane tym że za dużo biegałem ale nie mam pojęcia jak się tego pozbyć od kilku dni próbuje masować te mięśnie i nic z tego. Bardzo dziękuje za pomoc.

PS.Przepraszam że pisze takim ciągiem bez kropek ani przecinków ale inaczej nie potrafię :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Schładzać lodem (owiniętym gałgankiem aby nie podrażniać skóry) co 2-3 godz na 10-15min.
Smarować przeciwzaplną maśtygą.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Kubik14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Thx za pomoc spróbuje twojej rady. I mam jeszcze jedno pytanie jest to możliwe przez to że mam krzywe łopatki ?
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Łopatki? Te na plecach? Na pewno nie.

Prędzej podejrzewałbym, że masz platfusa
. Ale on nie ma wpływu na łopatki a na naciąganie się łydek.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie dodać, że zamiast cieknącego lodu obecnie wygodniej jest stosować żel w torebkach, takich jak Nexcare firmy 3M. Można to w razie potrzeby podgrzewać w mikrofali/wrzątku albo schładzać w zamrażalniku.
Kubik14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Lekarz mi powiedział ze to przez te plecy bo mam źle rozłożony ciężar ciała :/
Kubik14
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przeszło samo.... Jak na razie nie boli poczekamy zobaczymy ale sadze że minęło :)
ODPOWIEDZ