ból zewnętrznej części stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Tomasz83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam następujący problem. Odczuwam ból zewnętrznej części stopy. Wygląda to tak jakby bolała mnie kość, bo w tym miejscu nie ma zbyt dużo tkanki ani mięśni (krawędź stopy). Jednak ból nie jest ciągły, a pojawia się najczęściej po wieczornym treningu następnego dnia rano i objawia przy kontakcie z podłożem lub gdy ruszam stopą w powietrzu. Może trwać 1-2 dni po czym ustępuje. Poza tym ból ten pojawia się również w innym przypadku - w okresie gdy nie boli mogę go wywołać, gdy schwycę dłonią w poprzek stopę i ścisnę mocniej. Wtedy wyraźnie czuję ból zewnętrznej części. Dodam, że kilka lat temu miałem problem z rozcięgnem podeszwowym, ale nie wiem czy to może mieć znaczenie. Teraz biegam do 1,5 roku po 3 latach przerwy (w tej chwili rozcięgna nie odczuwam). Bok stopy roluję piłeczką golfową co sprawia bardzo duży ból, tak jakbym jeździł sobie po kości.
New Balance but biegowy
lobsang
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Takie objawy mogą występować po skręcenie stawu skokowego, nawet gdy miało to miejsce kilka tygodni temu i mogłeś już o tym zapomnieć.
ODPOWIEDZ