Katowice też chcą biegać !!!
- zbyszek g
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam! Bywając na forum zauważyłem iż coraz popularniejsze stają się weekend`owe wspólne biegi - biega Grupa Trójmiejska, Bydgoszcz, Poznań, biegają Bielany, Yelonki, Kabaty... Może i w Katowicach udało by się zorganizować coś podobnego? Jako miejsce spotkań nieśmiało proponuję Ochojecki las... Biegam tu od jakiegoś czasu i uważam to miejsce świetnie nadaje się do wspólnego rekreacyjnego biegania. Propozycję adresuję zarówno do biegaczy doświadczonych (którzy chętnie podzielą się swoją wiedzą) jak i do biegaczy początkujących (do których sam się zaliczam). Szczegóły do uzgodnienia jeśli tylko znajdą się chętni...
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
I ja chęnie bym Was poznał choc mam do Ochojca nie mały kawałek - nie wiem dokładnie gdzie by miało nastapić spotkanie, wolałbym aby gdzieś od strony Tychów czyli najlepiej gdzieś od Podlesia, tak żebym dobiegał do 10-12 km, miał siły jeszcze na wspólne bieganie i powrót do domu
Kiedyś przebywałem w Szkole Policji w Piotrowicach i czasami gdy nie miałem przepustki trenowałem w pobliskim lesie - myśle, że są to podobne rejony do tych o których wspomina Zbyszek g.
Jestem więc chetny - można uzgadniać szczegły
Kiedyś przebywałem w Szkole Policji w Piotrowicach i czasami gdy nie miałem przepustki trenowałem w pobliskim lesie - myśle, że są to podobne rejony do tych o których wspomina Zbyszek g.
Jestem więc chetny - można uzgadniać szczegły
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Może Katowice przyłączą się do Dąbrowy. My raz do was, wy raz do nas przyjedziecie. Co wy na to? Od czegoś trzeba zacząć. W zimie ochojeckie lasy są rzeczywiście atrakcyjne, w lecie jezioro Pogoria jak znalazł. Kiedy zaczynacie to wpadnę tam do Was z Bartkiem.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Teraz to Krakow odstaje .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Ja proponuje Mikołów! Las piekny, dlugi i szeroki. Zachacza o Katowice, Halembe, Kochłowice i kto wie o co jeszcze. Jest ktoś chętny?
Co do Katowic, to park WPKiW jest doskonaly, (ale ja akurat mam za daleko).
Co do Katowic, to park WPKiW jest doskonaly, (ale ja akurat mam za daleko).
[b]szuuu[/b]
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Chcąc wszystkich pogodzić będzie trzeba wyznaczyć coś posrodku - jako miejsce spotkań praponuję Podlesie, to chyba równy dobieg z Ochojca, Mikołowa, Tychów
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- zbyszek g
- Wyga
Coś mi się zdaję że jak już dobiegnę do Podlesia (choć Ochojec jest i tak znacznie bliżej niż Tychy lub Mikołów), to nie będę miał za dużo siły na wspólne bieganie a tym bardziej na powrót... Już teraz widzę że mogę mieć kłopoty z dotrzymaniem Wam kroku...Choć z drugiej strony pewnie nie o to w tym wszystkim chodzi i nie będę już więcej marudził. Trzeba się zwyczajnie spotkać i po prostu zacząć wspólnie biegać, w końcu o to nam wszystkim chodzi nieprawdaż ? Uważam że propozycja Dawidka jest rozsądna... Może już w przyszły weekend ???:usmiech:
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
MacGor - dzięki za pamięć o Tychach
Jesli chodzi o podjeżdzanie autem to może być u mnie problem - musiałbym coś pozyczyć. Autobusem jeżdzić w takim dziwnym stroju też chyba nie pasuje ale nie chce stwarzać problemów wiec jak bedzie trzeba to myśle że wszędzie dobiegnę, a na pewno na Mikołowską górkę bo już tam czasami bywałem. Szykuje się do biegu do Łazisk - interesuje mnie to góra przy elektrowni - MacGor - ty powinnaś ja chyba znać.
Jesli chodzi o podjeżdzanie autem to może być u mnie problem - musiałbym coś pozyczyć. Autobusem jeżdzić w takim dziwnym stroju też chyba nie pasuje ale nie chce stwarzać problemów wiec jak bedzie trzeba to myśle że wszędzie dobiegnę, a na pewno na Mikołowską górkę bo już tam czasami bywałem. Szykuje się do biegu do Łazisk - interesuje mnie to góra przy elektrowni - MacGor - ty powinnaś ja chyba znać.
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Wiadomo, że nie zawsze każdemu pasuje termin lub akurat bieganie 30 i wiecej kilometrów ale "damy radę"
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )