Bieganie w Puszczy Kampinoskiej
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj ponad 2h biegalem w Puszczy Kampinoskiej. Mam dzis ze 30 ukaszen przez GZY (konskie muchy?).
Jak sie przed tym bronicie? Ja bylem wysmarowany srodkiem AUTAN, a po ukaszeniach stosowalem FENISTIN. Niestety nie wiele to pomaga i zastanawiam sie czy mozna biegac w Puszczy przy upalnym powietrzu, dusznym i przed burzowym (w takich warunkach GZY sa podobno najaktywniejsze).
Komary przy GZACH to pryszcz, bo nie gryza czlowieka biegnacego, a tym drugim nie przeszkadza czy sie ruszasz czy siedzisz.
Mam w to lato jeszcze kilka treningow w Puszczy ale trzeba by sie jakos zabezp. Dlugie, luzne spodnie i dlugi rekaw koszuli, sa dobre dla piechura, nie da sie w tym biegac przy 32 st goraca.
help
Jak sie przed tym bronicie? Ja bylem wysmarowany srodkiem AUTAN, a po ukaszeniach stosowalem FENISTIN. Niestety nie wiele to pomaga i zastanawiam sie czy mozna biegac w Puszczy przy upalnym powietrzu, dusznym i przed burzowym (w takich warunkach GZY sa podobno najaktywniejsze).
Komary przy GZACH to pryszcz, bo nie gryza czlowieka biegnacego, a tym drugim nie przeszkadza czy sie ruszasz czy siedzisz.
Mam w to lato jeszcze kilka treningow w Puszczy ale trzeba by sie jakos zabezp. Dlugie, luzne spodnie i dlugi rekaw koszuli, sa dobre dla piechura, nie da sie w tym biegac przy 32 st goraca.
help
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
- Daaga
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sproboj preparatu Polleny-Aroma, zapomnialam jak sie nazywa, ale w skladzie ma rozne olejki eteryczne (m.in cytrynowy), ktorych owady (wszelkiego rodzaju) nie sa wstanie wytrzymac.
Nie jest to drogie, a skuteczne.
Ewentualnie jest sama mieszanka olejkow do rozrobienia (takie male w ciemnej buteleczce).
Z tego co pamietam to na placu Trzech Krzyzy jest taka apteka, gdzie mozna nabyc te specyfiki.
Nie jest to drogie, a skuteczne.
Ewentualnie jest sama mieszanka olejkow do rozrobienia (takie male w ciemnej buteleczce).
Z tego co pamietam to na placu Trzech Krzyzy jest taka apteka, gdzie mozna nabyc te specyfiki.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki Daaga, zaraz sprobuje Pollena Aroma, popoludniu ma byc w W-wie tega burza, gzy jak ja czuja w powietrzu dostaja jakiegos szalu, a ja chce dzis zrobic ze 2h.
BTW jaka lubicie trasy w Poszczy K.? Ja biegam z Lasu Mlociny, Dabrowa L. potem D. Ulanow do Sierakowa, D. Laczniczek, Laski, Opalen, Dabrowa L. do punkt startu.
Mam jeszcze inne fajne traski, a Wy ktoredy biegacie?
P.S. RobertD, jesli jest duszno, upalnie i ma sie na burze, nie wiem czy 3:30 wystarczyloby na gzy, a przeciez w takich warunkach nie ma czym oddychac.
BTW jaka lubicie trasy w Poszczy K.? Ja biegam z Lasu Mlociny, Dabrowa L. potem D. Ulanow do Sierakowa, D. Laczniczek, Laski, Opalen, Dabrowa L. do punkt startu.
Mam jeszcze inne fajne traski, a Wy ktoredy biegacie?
P.S. RobertD, jesli jest duszno, upalnie i ma sie na burze, nie wiem czy 3:30 wystarczyloby na gzy, a przeciez w takich warunkach nie ma czym oddychac.
- RobertD
- Zaprawiony W Bojach
O traskach juz pisalem - spróbuj przede wszystkim tras w zachodnim kampinosie (wiem, ze to troche daleko). Z blizszych tras fajna jest Truskaw-Roztoka albo Palmiry-Dluga Góra.
Co do szybkosci - oczywiscie to zart, nawet na rowerze trudno jest uciec przed gzami.
(Edited by RobertD at 1:49 pm on Aug. 1, 2002)
Co do szybkosci - oczywiscie to zart, nawet na rowerze trudno jest uciec przed gzami.
(Edited by RobertD at 1:49 pm on Aug. 1, 2002)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No włanie, nie da się przed gzami uciec. Mam takĹĄ dziwnĹĄ obserwację zwiazana z muchami. Wyraznie traca dla mnie zainteresowanie jeżeli popijam Izostar lub cos podobnego
Olek
Olek
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
A jak nie popijasz isistaru to sie nimi interesujesz? (:Quote: from Olek on 1:26 am on Aug. 2, 2002
No Wyraznie traca dla mnie zainteresowanie
Olek
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Raczej chodziło o to, żeby one się mnĹĄ nie interesowaly. A tak przy okazji informuje, ze
u mnie w tym roku jest dosyć komfortowo - nawet komary nie dokuczaja.
u mnie w tym roku jest dosyć komfortowo - nawet komary nie dokuczaja.
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
Daaga, uzylem plynu QX2, zawiera podany przez Ciebie olejek cyt., bardzo skuteczne, i nie drogie.
RobertD, czy mozesz podpowiedziec gdzie na forum znajde wspomniane przez Ciebie miejsce o traskach w Puszczy Kampinoskiej?
RobertD, czy mozesz podpowiedziec gdzie na forum znajde wspomniane przez Ciebie miejsce o traskach w Puszczy Kampinoskiej?
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Co to za płyn QX2? Podajcie wiecej danych.
Mnie owady lubia umiarkowanie, ale w zeszlym roku okazalo sie ze na pogryzienia zareagowalam alergia. Pogryzly mnie komary we Fromborku przy rozbijaniu namiotu przed burza. Takich wielkich, czerwonych, spuchnietych i dlugotrwalych plackow na skorze nigdy nie mialam. Skonczylam u lekarza, bo nie poradzilam sobie sama.
Mnie owady lubia umiarkowanie, ale w zeszlym roku okazalo sie ze na pogryzienia zareagowalam alergia. Pogryzly mnie komary we Fromborku przy rozbijaniu namiotu przed burza. Takich wielkich, czerwonych, spuchnietych i dlugotrwalych plackow na skorze nigdy nie mialam. Skonczylam u lekarza, bo nie poradzilam sobie sama.
- RobertD
- Zaprawiony W Bojach
Bylo to np. tu:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 79&start=0
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 79&start=0
-
- Stary Wyga
bardzo fajna jest trasa z truskawia czarnym szlakiem w kierunku rez. cyganka, potem w lewo bodaj czerwonym (droga laczniczek AK), nastepnie skret w lewo w zołty szlak do mogily powstancow 1863 i dalej do zaborowa lesnego i z powrotem do truskawia. trasa ma ok 15km przyroda jest jest urozmaicona, sa podbiegi no i zaczyna sie i konczy w tym samym miejscu (zmotoryzowani). polecam, szczegolnie w weekendowe poranki, bo pusto.
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy juz są w Puszczy Kampinoskiej gzy?
czy mozna tam pobiegać jeszcze nie smarując się przeciw nim? A jeśli tak, to od kiedy zaczną szaleć?
Czy możliwe żeby ktoś to wiedział i nam powiedział?
czy mozna tam pobiegać jeszcze nie smarując się przeciw nim? A jeśli tak, to od kiedy zaczną szaleć?
Czy możliwe żeby ktoś to wiedział i nam powiedział?