Warszawa - Bemowo
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53
- Życiówka w maratonie: brak
Hey wszystkim! Szukam partnerki lub partnera do biegania gdzieś z mojej okolicy. Biegam generalnie dychę 3-4 razy w tygodniu (jak nie jest tak mega zimno jak ostatnio ) . Zamierzam wystartowac w maratonie we wrześniu i szukam kogoś kto potrenowałby ze mna
Gośka
Gośka
-
- Rozgrzewający Się
Hey!
W taką pogode to raczej wieczorem ale jak się zrobi ciepło to zamierzam biegac przed pracą.
Jak szybko? Dobre pytanie. Dotychczas biegałam dychę w okolicach godziny ,,, jakos koło 55 minut ... teraz chcę sobie stworzyć jakis sensowny plan na ten maraton. Pewnie będę biegła według tego planu ze strony maratonu , tego na 20 tygodni z pewnymi modyfikacjami ... ale to dopiero pod koniec kwietnia. Narazie więc pewnie ta dycha.
W taką pogode to raczej wieczorem ale jak się zrobi ciepło to zamierzam biegac przed pracą.
Jak szybko? Dobre pytanie. Dotychczas biegałam dychę w okolicach godziny ,,, jakos koło 55 minut ... teraz chcę sobie stworzyć jakis sensowny plan na ten maraton. Pewnie będę biegła według tego planu ze strony maratonu , tego na 20 tygodni z pewnymi modyfikacjami ... ale to dopiero pod koniec kwietnia. Narazie więc pewnie ta dycha.
-
- Rozgrzewający Się
To jak? Nikt nie biega na Bemowie?
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
viewtopic.php?f=14&t=8053gosia108 pisze:To jak? Nikt nie biega na Bemowie?
Chyba nie powiem nic odkrywczego, że w Wawie trudno się zgrać - każdy ma inne godziny, rozkład dnia, pomijając biegowe tempa i aktualne dystanse.
krunner
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
Ja biegam w zasadzie codziennie o 6 rano czasem ciut wczesniej.
Nie mam za duzo wolnych wybiegan, jak juz to na ogol w sobote ale mozemy razem wybiegac na rozgrzewke przed zadaniem.
W poniedzialki zazwyczaj mam sile, wtorek 2 zakres (4:15-4:25) jesli Ci pasuje, sroda z dycha rozbiegania i sprawnosc/sila w domu, czwartek wolny, piatek tempo (rozne), sobota wybieganie, niedziela wolne.
Nie zawsze tak jest ale raczej jest wiecej niz mniej.
Co Ty na to ?
Nie mam za duzo wolnych wybiegan, jak juz to na ogol w sobote ale mozemy razem wybiegac na rozgrzewke przed zadaniem.
W poniedzialki zazwyczaj mam sile, wtorek 2 zakres (4:15-4:25) jesli Ci pasuje, sroda z dycha rozbiegania i sprawnosc/sila w domu, czwartek wolny, piatek tempo (rozne), sobota wybieganie, niedziela wolne.
Co Ty na to ?
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
Gdybyś była zainteresowana, to w soboty zamierzam biegać na stadionie przy Kartezjusza, kółka 400 m, trochę nudno, ale chcę gdzieś ćwiczyć prędkości i to jest idealne miejsce. Nie jest odśnieżony, leży śnieg, ale wkrótce chyba będzie ok. Na razie biegam w trailowych Godzina do ustalenia, ale najlepiej rano albo wieczorem.
krunner
krunner
-
- Rozgrzewający Się
Jeszcze kilka lat temu kiedy zaczynałem przygodę z bieganiem na Bemowie, rzeczywiście rzadko można było spotkać kogoś na trasie (pętle w różnych układach - Górczewska, Lazurowa, Połczyńska, Człuchowska - od 9 km do 19 km, godz. wieczorne ok. 19). W chwili obecnej normą są 3-4 osoby biegające napotkane w czasie treningu, (ale czasami liczba ta dochodzi do 10 - jak np. na początku marca trafiły się 3 ciepłe dni). Co ciekawe zdarzyły mi się również takie treningi kiedy spotkałem/minąłem więcej biegaczek niż biegaczy.gosia108 pisze:To jak? Nikt nie biega na Bemowie?
Tak więc wystarczy wyjść i na pewno na kogoś się trafi.
-
- Rozgrzewający Się
To moze umówmy się na środę? Gdzie biegasz?Yassith pisze:Ja biegam w zasadzie codziennie o 6 rano czasem ciut wczesniej.
Co Ty na to ?
-
- Rozgrzewający Się
kwietniowe soboty mam zajęte milionem rzeczy ale może udałoby się w nastepną sobotę (nie tą najbliższą ale nastepną?) jakos wieczorem?krunner pisze:Gdybyś była zainteresowana, to w soboty zamierzam biegać na stadionie przy Kartezjusza, kółka 400 m, trochę nudno, ale chcę gdzieś ćwiczyć prędkości i to jest idealne miejsce. Nie jest odśnieżony, leży śnieg, ale wkrótce chyba będzie ok. Na razie biegam w trailowych Godzina do ustalenia, ale najlepiej rano albo wieczorem.
krunner
-
- Rozgrzewający Się
AK1971 pisze:Jeszcze kilka lat temu kiedy zaczynałem przygodę z bieganiem na Bemowie, rzeczywiście rzadko można było spotkać kogoś na trasie (pętle w różnych układach - Górczewska, Lazurowa, Połczyńska, Człuchowska - od 9 km do 19 km, godz. wieczorne ok. 19). W chwili obecnej normą są 3-4 osoby biegające napotkane w czasie treningu, (ale czasami liczba ta dochodzi do 10 - jak np. na początku marca trafiły się 3 ciepłe dni). Co ciekawe zdarzyły mi się również takie treningi kiedy spotkałem/minąłem więcej biegaczek niż biegaczy.gosia108 pisze:To jak? Nikt nie biega na Bemowie?
Tak więc wystarczy wyjść i na pewno na kogoś się trafi.
Tak na 2 tygodnie przed pólmaratonem było trochę ludzi biegających wzdłuż Górczewskiej ... zastanawiam się tylko czy kogos z was nie było
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:15
Sroda ok daj jeszcze znac na yassith@gmail.com
W sobote bede biegal rano, pewne nie sam ale zapraszam - jeszcze sie zgadamy
W sobote bede biegal rano, pewne nie sam ale zapraszam - jeszcze sie zgadamy
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
Ok, czyli w sobotę 13 kwietnia, tak o 18.30 , żeby było jeszcze jasno ? Napisz na priv, albo krunner@gazeta.plgosia108 pisze:kwietniowe soboty mam zajęte milionem rzeczy ale może udałoby się w nastepną sobotę (nie tą najbliższą ale nastepną?) jakos wieczorem?
krunner