Kraków - Kliny, Borek Fałęcki

Kisiell
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Mam na imię Mateusz i szukam partnera do wspólnego biegania - jak się biega z kimś, to jest zupełnie inna mobilizacja. :)

Biegam przeciętnym tempem ok godziny, ale mogę się dostosować.
New Balance but biegowy
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

podpinam się pod temat- biegam na Klinach codziennie :)

ktoś reflektuje na wspólny jogging?

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

napiszcie może gdzie biegacie dokładniej - w Parku Solvay czy w jakimś innym miejscu. Ja właśnie sobie wyszukuję trasę w tej okolicy, ale musi być w większości po ziemi. Dziś idę obczaić te dwie traski za Centrum Zakopianka (tam na hałdzie)

mniejsza ok 1,3 km
http://imageshack.us/a/img832/2989/maystadion.jpg

większa ok 2 km
http://imageshack.us/a/img515/9859/duzystadion.jpg

Na koniec trzecia trasa (w polach) koło Opatkowic. Autkiem mam tam z 5 min, więc pewnie też okazjonalnie będę bywać: http://imageshack.us/a/img811/1498/trasaopatkowice.jpg dług. 3,4 km. Wygląda nieźle, szczególnie, że powinna być szeroka.

nastawiam się na tempo biegowe ok 5-6 min/km na treningach (z czasem 4-5 min)

ps. Jako że mieszkam bezpośrednio przy parku Solvay to widuję czasem niektórych biegaczy regularnie (głównie kobitki). Może Myszy jesteś jedną z nich? (zakładam po nicku, że kobieta :) )
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomasir pisze: Na koniec trzecia trasa (w polach) koło Opatkowic. Autkiem mam tam z 5 min, więc pewnie też okazjonalnie będę bywać: http://imageshack.us/a/img811/1498/trasaopatkowice.jpg dług. 3,4 km. Wygląda nieźle, szczególnie, że powinna być szeroka.
to są moje łąki :) właśnie po nich biegam, ale inną trasą- robię znacznie większe okrążenia - teraz szukam jakieś alternatywnej trasy bądź towarzystwa, ze względu na szybko zapadający zmrok- w dodatku biegam z psami, więc nie specjalnie chce się pakować w ulice czy osiedla, a zależy mi żeby nie stracić formy- ambitnie planuję trenować całą zimę i wziąć udział w maratonie (nigdy nie brałam). Zobaczymy, co z tego wyjdzie :)
tomasir pisze: Może Myszy jesteś jedną z nich? (zakładam po nicku, że kobieta )
dobrze zakładasz :)

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a mogłabyś nakreślić swoją trasę? Czy ona jest po asfalcie czy też po ziemi? Gdyż u mnie ze względu na problem z kolanami muszę biegać w większości po ziemi. No i pozostaje jeszcze czas biegu.

U mnie:
wtorek i czwartek ok 14.30-15 (bieg zależnie od ustaleń w planie trneingowym)
sobota i niedziela godziny poranne (pewnie koło 7-mej)

A że na początek minimum nastawiam się na 10 km, więc spokojnie jak pod maraton/półmaraton mogę trenować - szczególnie, że wybiegania też będe miał.
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nakreślę, ale teraz nie mam jak, bo siedzę w robocie- trasa jest w większości po ziemi, drogą tylko wzdłuż obwodnicy (jakieś 2,5 km razy ilość okrążeń). Niestety wracam do domu na 18 i dopiero wtedy mogę iść biegać- latem biegałam też o 5 rano, nie jest to dla mnie problem wstać wcześnie, ale trochę lepiej biega mi się po południu. Mam wolne tempo, jednak półtorej godziny bez przerwy nie robi na mnie wrażenia- z tym, że biegam powoli, więc pewnie to żaden wyczyn. W weekendy mogę dłużej.

Postaram się dostosować :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak z weekendami? Bo chyba pieski trzeba rano wyprowadzać :D
Ja jutro obskoczę traskę przy Sanktuarium, a w niedzielę mógłbym zajrzeć w Twoje rejony. Zresztą jak zobaczysz tam brodatego biegacza (spójrz w zdjęcie z endo) - to chociaż machnij na zachętę.
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

z racji tego, że w tygodniu wstaję 5-6, to w weekendy nie nastawiam budzika :) zazwyczaj zwlekam się kolo 10 dopiero, ale jeśli chcesz to możemy się umówić np na 8 :) zależy, ile masz czasu (chyba, że możesz później, to na pewno będę Ci wdzięczna za możliwość odespania)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Problem jest taki, żę muszę odpowiednio wcześnie wyjść by nie obudzić żony i dzieciaka. Na Błonia też koło 7-mej się bujałem. Może zróbmy tak - żę po prostu każdy się zjawi kiedy pasuje mu, bo i tak musze 1-2 razy się przebiec by upewnić się, że trasa spełni moje wymagania (szerokość, podłoże, okolica).
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

trasa obadana - przy okazji dwóch biegaczy spotkałem.
Tą mniejszą można bardzo fajnie biec - dobra nawierzchnia, szeroka i z dala od cywilizacji. Niżej - jak mi spotkany biegacz przekazał - nie bardzo wchodzi w rachubę - po prostu zarośnięte.

Jutro z rana zatem uderzam tu:
Obrazek
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja tradycyjnie zrobiłam trasę na opatkowickich łąkach ;) tu to dopiero jest z dala od cywilizacji- łatwiej spotkać dzika, niż człowieka
Kamil85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50 minut

Nieprzeczytany post

Cześć,

Żałuję, że nie jestem z Krakowa :) Chętnie bym z Wami pobiegał...

Chciałbym za to na ten moment zaprosić Was na beta testy Pasjami.pl.
Celem serwisu jest organizowanie spotkań osób mających wspólne pasje - np. tak, jak Wasza pasja do biegania :)

Tymczasem - jeśli szukacie innych osób do wspólnego biegania - to odwiedźcie Pasjonautów w Krakowie i napiszcie o tym :)

Jak będziecie mieli jakieś wskazówki to dajcie znać :)

Pozdrawiam i udanego biegania,
Kamil
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

25myszy pisze:ja tradycyjnie zrobiłam trasę na opatkowickich łąkach ;) tu to dopiero jest z dala od cywilizacji- łatwiej spotkać dzika, niż człowieka
E tam - wczoraj mijałem tam bażanta ;)
A koło Ciebie planuję się zjawić na dłuższe wybieganie - bo jednak 12 czy 15 km na 1,3 km trasie - to zabójstwo z nudów będzie.
zgodnie z naturą!
jugo_wojtek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:00
Życiówka w maratonie: 4:47

Nieprzeczytany post

Cześć,
mieszkam na Jugowicach od paru dni i chciałbym poznać okoliczne trasy (nie chodniki).
Mogę biegać rano (do 7ej najpóźniej) lub po południu (po 18ej). W weekendy może być 7ma rano.
Moje najszybsze tempo ostatnimi czasy to 5:40 (przy 12km bieganiu), ale dostosuję się do wolniejszego biegania. Do odrobinę szybszego też :)
Wczoraj próbowałem się dostać na te "łąki" od strony ul. Podmokłej, ale było już ciemno, nie wiedziałem którędy iść i zrejterowałem.
Czy ktoś chciałby pobiegać już dzisiaj?
Pozdrawiam,
Wojtek

PS: to mój pierwszy post! Biegam około 4 lata. Mam za sobą jeden maraton. Chcę pobiec drugi na wiosnę.
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jugo_wojtek pisze: Mogę biegać rano (do 7ej najpóźniej) lub po południu (po 18ej).
ja też mam właśnie taki harmonogram :) ale gdzie mi tam do Ciebie... ja sobie powoli tuptam, zanudziłbyś się przy mnie :)
ODPOWIEDZ