Cześć
Od kilku lat biegam w Starachowicach. Tj. w okalających je lasach.
Spotkałem ostatnio kolegę, którego też widuję biegającego w tym terenie i wpadliśmy na pomysł.
Chcielibyśmy zorganizować bieg ulicami Starachowic.
Pomysł jest taki, żeby pobiec pewną grupą osób, które prowadzą biegowy tryb życia.
Trasa pozostaje do omówienia. Np. 5 km od 1-go Maja do ronda Solidarności w 2 strony. To dałoby około 5 km.
Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy chcą się przyłączyć o kontakt.
Jak zbierzemy ekipę to ustalimy termin i trasę, wystąpimy do władz miasta o konwój policji, może uda się trochę rozreklamować wydarzenie.
Fajnie by było przebiec 5km w grupie 100 osób przez Starachowice.
Pozdr
Piotr
Pierwszy bieg w Starachowicach dla wszystkich
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
oczywiście kolega troLejbus zglasza sie na ochotnika czas rozruszac nasze smutne miasto
dodam od siebie, ze nie jestesmy zadnymi zawodowcami :DDD propozycja skierowana jest dla osob, ktore sobie truchtaja a takze tych ktorzy by chcieli zaczac ale z roznych powodow nie moga sie zebrac. ogolna idea jest taka, zeby starachowiccy biegacze jakos sie zorganizowali, poznali itd
Piotr, moze podasz maila bo nie kazdy ma konto na forum?:)
dodam od siebie, ze nie jestesmy zadnymi zawodowcami :DDD propozycja skierowana jest dla osob, ktore sobie truchtaja a takze tych ktorzy by chcieli zaczac ale z roznych powodow nie moga sie zebrac. ogolna idea jest taka, zeby starachowiccy biegacze jakos sie zorganizowali, poznali itd
Piotr, moze podasz maila bo nie kazdy ma konto na forum?:)
-
- Rozgrzewający Się
Organizacja biegu to cięzka sprawa, pozwolnia itp, ja słyszałem, że we wrześniu ma być zorganizowany przez Mana w Starachowicach bieg na 10 km, a tym czasem wystąpmy zorganizowaną ekipą w półmaratonie w Skarżysku
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1,03
Ja też chętnie dołączę do biegu w Starachowicach ,jak tylko wyzdrowieje
-
- Rozgrzewający Się
Cześć,
Wiem że jest to trudna sprawa, ale ja patrzę na to z innej strony.
Wszyscy jakoś tam biegamy, jeden mniej drugi więcej, ale zrobić 5km przez miasto w tempie 7/km to dla zdrowej osoby spacerek, prawda?
Zajmie to dokładnie 35 minut. Znajdą się chętni w szkołach, kościołach, mamy przecież 2 drużyny piłkarskie, może oni z nami pobiegną?
Zbierzmy się np w 10-ciu i pójdziemy do UM Starachowice by nam pozwolili przebiec przez miasto i rozreklamować trochę ten bieg.
Potem pójdziemy do Policji, żeby nam zabezpieczyli drogę - tak jak na Boże Ciało to zwykli robić.
mój adres to nazarewicz.piotr?gmail.com
Czekam na chętnych. Biegam często na drodze pożarowej miedzy Lipiem a Wąchockiem. Najczęściej w Niedziele mam 10-15km truchtania - można wtedy pogadać.
Wiem że może być trudno, ale jesteśmy od tego by to zrobić.
I możemy to zrobić jako pierwsi w Starachowicach. I w dodatku społecznie, bez niczyjej pomocy.
Pozdro
Wiem że jest to trudna sprawa, ale ja patrzę na to z innej strony.
Wszyscy jakoś tam biegamy, jeden mniej drugi więcej, ale zrobić 5km przez miasto w tempie 7/km to dla zdrowej osoby spacerek, prawda?
Zajmie to dokładnie 35 minut. Znajdą się chętni w szkołach, kościołach, mamy przecież 2 drużyny piłkarskie, może oni z nami pobiegną?
Zbierzmy się np w 10-ciu i pójdziemy do UM Starachowice by nam pozwolili przebiec przez miasto i rozreklamować trochę ten bieg.
Potem pójdziemy do Policji, żeby nam zabezpieczyli drogę - tak jak na Boże Ciało to zwykli robić.
mój adres to nazarewicz.piotr?gmail.com
Czekam na chętnych. Biegam często na drodze pożarowej miedzy Lipiem a Wąchockiem. Najczęściej w Niedziele mam 10-15km truchtania - można wtedy pogadać.
Wiem że może być trudno, ale jesteśmy od tego by to zrobić.
I możemy to zrobić jako pierwsi w Starachowicach. I w dodatku społecznie, bez niczyjej pomocy.
Pozdro
-
- Zaprawiony W Bojach
Myślę ze najpierw można by, zebrać ludzi chętnych do biegania na jakieś sobotnio-niedzielne przebieżki żeby ludzie biegający w Starachowicach poznali się.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Zaprawiony W Bojach
Wątek umarł, ale gdyby ktos chciał: https://www.facebook.com/events/3534329 ... r=upcoming
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i