Warszawa - Wyścigi Służewiec

Pele68
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Poszukuję chętnych (z Ursynowa,Służewia, Górnego Mokotowa?) do wspólnych treningów na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu, a dokładniej na asfaltowej pętli dojazdowej do toru wyścigów.
Biegam 4 razy w tygodniu 10km w tempie 5-5:30min /km w godzinach wieczornych - 20:00 21:00

Zalety tego miejsca:
1.Regularna asfaltowa pętla o długości ok 2300m
2.Brak wybijających z rytmu przejść dla pieszych i spacerowiczów z psami (zakaz wprowadzania)
3.Dużo zieleni
4.Pusto, cisza, spokój

Wady:
1. Brak oświetlenia. Przy bezchmurnym niebie, można sobie z tym poradzić, a kiedy jest rzeczywiście ciemno radzę sobie za pomocą latarki czołowej.
2. Raz na godzinę może przejechać samochód np. nauka jazdy - pożądane kamizelki odblaskowe lub coś z elementami odblaskowymi
3. Pusto, cisza, spokój - i w związku z tym czasem smutno i straszno, stąd moje zaproszenie. W grupie raźniej.

Pozdrawiam i proszę chętnych o kontakt .

Piotr
New Balance but biegowy
Fanthomas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc Piotrek, a moze u mnie w lesie? W jakis weekendzik
pozdrawiam Tomek
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pele68 pisze:Witam!

Poszukuję chętnych (z Ursynowa,Służewia, Górnego Mokotowa?) do wspólnych treningów na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu
ja byłabym chętna, gdyby tempo było trochę wolniejsze :hej: trochę to zn. 5.30-5.50. Miejsce - wszystko jedno czy bedą to wyścigi, czy las Fanthomasa :hejhej:

poza tym Pele68 - z tego co się orientuję - szykujemy się na ten sam maraton wiosenny i na zlamanie 4h, więc dodatkowy plus (o ile masz ten sam nick na innym - zaprzyjaźnionym forum :hej: )
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekaw jestem czy nadal istnieje seria wyscigow na Sluzewcu ?

Jesli tak , czy trasa wiedzie w 100% po asfalcie ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Biegam w pobliżu - w tygodniu nad doliną Służewiecką i w okol. Wilanowa, w weekend - na Kabatach, ale jakoś nie przyszło mi do głowy biegać w okolicach Wyścigów. Ale raczej biegam rankiem.

Jedna uwaga:
Pele68 pisze:Przy bezchmurnym niebie, można sobie z tym poradzić, a kiedy jest rzeczywiście ciemno radzę sobie za pomocą latarki czołowej.
Raczej odwrotnie.
W mieście, przy pochmurnym niebie, w nocy jest widno, bo od chmur odbija się miejskie oświetlenie. Przy bezchmurnym niebie natomiast jest ciemno jak nie powiem, gdzie.
Po ciemku, rano, zdarza mi się przebiegać nad dolinką, i kiedy jest pochmurno albo najlepiej mgła, to w miarę widzę podłoże, ale podczas rozpogodzeń potykam się o wystające kamienie, albo wpadam w kałużę.
Pele68
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Edda pisze:
ja byłabym chętna, gdyby tempo było trochę wolniejsze :hej: trochę to zn. 5.30-5.50. Miejsce - wszystko jedno czy bedą to wyścigi, czy las Fanthomasa :hejhej:

poza tym Pele68 - z tego co się orientuję - szykujemy się na ten sam maraton wiosenny i na zlamanie 4h, więc dodatkowy plus (o ile masz ten sam nick na innym - zaprzyjaźnionym forum :hej: )
Tamten post pisałem rok temu, przed zakupem pierwszego pulsometru, który trochę mnie przyhamował i nakazał zwolnić. Teraz biegam właśnie mniej więcej w takim tempie jak Ty. tyle że w międzyczasie dwa lata biegania po pętli na Wyścigach trochę mnie "zemdliły". Teraz wieczorami biegam taką trasą (ma ok 11 km ): Puławska wzdłuż muru Wyścigów, Poleczki, Wirażowa, Żwirki i Wigury, Marynarska, Rzymowskiego i koniec przy Puławskiej. Możemy się kiedyś umówić.
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pele68 pisze:Tamten post pisałem rok temu, przed zakupem pierwszego pulsometru, który trochę mnie przyhamował i nakazał zwolnić. Teraz biegam właśnie mniej więcej w takim tempie jak Ty. tyle że w międzyczasie dwa lata biegania po pętli na Wyścigach trochę mnie "zemdliły". Teraz wieczorami biegam taką trasą (ma ok 11 km ): Puławska wzdłuż muru Wyścigów, Poleczki, Wirażowa, Żwirki i Wigury, Marynarska, Rzymowskiego i koniec przy Puławskiej. Możemy się kiedyś umówić.
ale numer :hej: nie zauważyłam, że to post sprzed roku. To wszystko przez Fanthomasa, ktory się do niego dokopał :hej:
ale skoro nadal aktualne, to super
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć. Czytam to forum od dłuższego czasu i właśnie się zarejestrowałem. Także biegam w okolicach, o których piszecie :usmiech: , to znaczy na Wyscigach (dopóki było widno rano), w okolica Dolinki Służewieckiej, Wilanowskiej, czasami zapuszczam się na Wilanów. Przeważnie biegam rano, ale czasami w niedziele udaje mi się wyrwać po południu. Może więc kiedyś uda się nam umówić na wspólne wybieganie, ale w tempie nie szybszym niż 5:45 (przynajmniej na razie ) :hejhej: .
Pele68
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Edda, ArekK to może wspólna wycieczka biegowa (pętelka 20km) w tę niedzielę spod Wyścigów przez Ursynów i Kabaty do Powsina i z powrotem przez Wilanów i Dolinkę na Wyścigi? W tempie konwersacyjnym, z postojem na jakieś ciacho w sklepiku w Powsinie...
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciacho jest szczególnie kuszące :hej: Ja chętnie, ale najwcześniej po 16.00 :echech:
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dla mnie 16 jest w porządku, ale o 18:30 muszę być z powrotem w domu. Szkoda tylko, że już będzie ciemno :ech: . Rozumiem, ze zbiórka przy głównej bramie Wyscigów przy Puławskiej?
Pele68
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szkoda że tak późno, bo czekam na weekendy, żeby pobiegac za dnia ale ok. 16:15 główna brama i lecimy.
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

OK, do jutra
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pele68 pisze:Szkoda że tak późno, bo czekam na weekendy, żeby pobiegac za dnia ale ok. 16:15 główna brama i lecimy.
tez wolę biegać za dnia. Może jednak pobiegnijcie beze mnie, a w większym składzie spotkamy się za tydzień o przyzwoitej godzinie. Szkoda dnia i tego "dziennego ciepła". :hej: O 16 jest już wyjątkowo nieprzyjemnie
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Może jednak zostańmy przy 16:15, już sobie tak zaplanowałem dzień.
ODPOWIEDZ