SBBP.PL - Warszawa
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To jest wątek warszawskiej grupy biegowej Sobotni Bielański Bieg Poranny.
Spotykamy się co tydzień, w każdą sobotę o godz. 8:00 na skraju Lasu Bielańskiego, przy szlabanie, ul. Podleśna róg Klaudyny.
Zapraszamy serdecznie początkujących i zaawansowanych.
Na stronie SBBP.PL można o poczytać o nas, o naszych spotkaniach i naszych imprezach.
Zapraszamy.
1. Stary wątek był już bardzo długi wiec skoro nikt nie otwierał nowego to zrobiłem to ja.
2. W tytule dodałem Warszawa - żeby każdy nowowchodzący Warszawiak mógł łatwiej znaleźć warszawski wątek.
Spotykamy się co tydzień, w każdą sobotę o godz. 8:00 na skraju Lasu Bielańskiego, przy szlabanie, ul. Podleśna róg Klaudyny.
Zapraszamy serdecznie początkujących i zaawansowanych.
Na stronie SBBP.PL można o poczytać o nas, o naszych spotkaniach i naszych imprezach.
Zapraszamy.
1. Stary wątek był już bardzo długi wiec skoro nikt nie otwierał nowego to zrobiłem to ja.
2. W tytule dodałem Warszawa - żeby każdy nowowchodzący Warszawiak mógł łatwiej znaleźć warszawski wątek.
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W dniu dzisiejszym eksplorowałem okolice łosiowych, w szczególności interesowała mnie łąka, którą łosie wykorzystują do przemieszczania się pomiędzy puszczą a łosiowymi. Łąka jest całkiem dzika, mocno podmokła i do "skrosowania" suchą stopą . Pomiędzy pierwszą linią drzew okolic Kalinowej Łąki a pierwszą linią drzew granicy Puszczy Kampinowskiej znajdujących się na wzniesieniu na Klaudynie jest około 860 metrów. Całkiem niedużo jak na następną, "łikendową" zabawę krosowo-biegową po Puszczy Kampinowskiej z tranzytem przez Błota Łosiowe .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Nie narzekam, wczoraj szesnaście kilometrów przebiegłem. W połowie spotkałem Joy, Olę, Piotrka i Leszka.Zdrowie jak widzę już w normie.
- Ela Pioro
- Dyskutant
o ile ktos tu jeszcze zaglada - to niech przesle moja wiadomosc na forum Wielka Niespodzianka, nie pamietam swojego hasla tam, zaloguje sie wieczorem:)
u mnie w porzadku - jak na razie, chce Was odwiedzic i usciskac w sobote i wtedy przedstawie dzidzie - jest bardzo fajna, ruchliwa i zwinna, wiec na pewno szybko wzmocni sily SBBP; imie tez wybrane, i tu chyba ktos sie ucieszy;
gratulacje dla Joycat i Piotra (ale dajcie jej troche odetchnac - prosze o to, bo jeszcze mam niedawne wspomnienia tego etapu)
pozdrowienia i kopniaki
u mnie w porzadku - jak na razie, chce Was odwiedzic i usciskac w sobote i wtedy przedstawie dzidzie - jest bardzo fajna, ruchliwa i zwinna, wiec na pewno szybko wzmocni sily SBBP; imie tez wybrane, i tu chyba ktos sie ucieszy;
gratulacje dla Joycat i Piotra (ale dajcie jej troche odetchnac - prosze o to, bo jeszcze mam niedawne wspomnienia tego etapu)
pozdrowienia i kopniaki
SBBP.PL
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj na łosiowych wspólnie z Maciaszczykiem oznaczyliśmy co 0.5km RPŁ (Regularną Pętlę Łosiową). Oznaczenia, w miarę możliwości, znajdują się po lewej stronie trasy na wysokości wzroku w odległości nie większej niż 1,5 metra od osi trasy . Do oznaczenia użyliśmy jasnozielonej, nie rzucającej się w lesie w oczy, farby. W najbliższy weekend planujemy uzupełnić oznaczenia innymi niż farba środkami tak żeby nie było potrzeby dekoncentrowania się podczas biegu w celu ustalenia przebytej odległosci .
- Janek
- Zaprawiony W Bojach
O jak dawno tu się nie wypowiadałem...
Słyszałem onegdaj że chyba Maciaszczyk ma czołówkę do przehandlowania. Czy to nadal aktualne? Przydałaby się na nocnym biegu w ramach imprezy Wilcze Echa z psami zaprzęgowymi w Lublińcu 26-29.11.2004.
Słyszałem onegdaj że chyba Maciaszczyk ma czołówkę do przehandlowania. Czy to nadal aktualne? Przydałaby się na nocnym biegu w ramach imprezy Wilcze Echa z psami zaprzęgowymi w Lublińcu 26-29.11.2004.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
[url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
[url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
- Maciaszczyk
- Stary Wyga
Już nie, ale polecam Allegro. Ja tak kupiłem swoje lampki. Za 20 zł z osobistym odbiorem na Chomiczówce. Myślę, że pani Łasecka jeszcze je ma. A jak nie ma, to znajdzie się ktoś inny, kto oferuje podobny towar.Quote: from Janek on 10:42 pm on Nov. 7, 2004
O jak dawno tu się nie wypowiadałem...
Słyszałem onegdaj że chyba Maciaszczyk ma czołówkę do przehandlowania. Czy to nadal aktualne?
- Maciaszczyk
- Stary Wyga
Błądzenie jest rzeczą ludzką, a każdy pomiar obarczony jest błędem. Proszę o wybaczenie, ale wydaje mi się, że mój pomiar jest nieco niedoszacowany. Coś źle skalibrowałem licznik w rowerze i wyszło około procenta błędu. W rezultacie każdy oznakowany kilometr ma około 1010 metrów (a powinien mieć 1024 ), a na całej trasie zgubiło się około 100 metrów. Trochę mi wstyd, bo przecież rowerowy licznik da się skalibrować tak, aby mierzył z tolerancją lepszą niż 0,5%. Szczególnie ważne jest to w przypadku, gdy dokonuje się tak ważnych zadań jak pomiar RPŁ.Quote: from dargch on 5:22 pm on Nov. 7, 2004
Dzisiaj na łosiowych wspólnie z Maciaszczykiem oznaczyliśmy co 0.5km RPŁ (Regularną Pętlę Łosiową).
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Czyli kupujemy nowe farby? Jedną do zamalowania wykonanych już na drzewach "bazgrołów" a drugą do malowania nowych znaków? W najbliższą niedzielę? A RPŁ'a nie będziemy już modyfikować (czyt. wydłużać) o kolejne brakujące metry?Trochę mi wstyd, bo przecież rowerowy licznik da się skalibrować tak, aby mierzył z tolerancją lepszą niż 0,5%. Szczególnie ważne jest to w przypadku, gdy dokonuje się tak ważnych zadań jak pomiar RPŁ.
- Maciaszczyk
- Stary Wyga
Jestem za korekcją, ale raczej niekoniecznie tak szybko . Na pewno nie w najbliższą niedzielę. A może wcale nie trzeba będzie wydłużać RPŁ? A jeśli tak, to o jakiś niewielki zygzak. Wychodzi mi na to, że RPŁ ma prawie dokładnie 10km. Poprzednim razem, jak mierzyłem, to wyszło mi 10080m. Ale wtedy miałem licznik ustawiony tak na mniej-więcej. Teraz spróbowałem go nieco wykalibrować. Robiłem to jednak zbyt pospiesznie, a to doświadczenie mnie nauczyło, że trzeba to robić znacznie staranniej, i teraz wyszło mi 9860m. Ale po pomiarze dokonałem jeszcze testu kalibracyjnego i wyszło mi, że tym razem wynik jest nieco zaniżony. Prawdziwa długość trasy jest gdzieś tak mniej więcej pośrodku.Quote: from dargch on 4:02 pm on Nov. 8, 2004
Czyli kupujemy nowe farby? Jedną do zamalowania wykonanych już na drzewach "bazgrołów" a drugą do malowania nowych znaków? W najbliższą niedzielę? A RPŁ'a nie będziemy już modyfikować (czyt. wydłużać) o kolejne brakujące metry?
(Edited by Maciaszczyk at 6:20 pm on Nov. 8, 2004)
(Edited by Maciaszczyk at 6:21 pm on Nov. 8, 2004)
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Czyli jakieś 9960m - oznaczenia trzeba będzie więc przesunąć o kilka drzew albo wyznaczyć "strefy" występowania danego dystansu z wyraźnym zaznaczeniem początku i końca "zony" . Długość "zony" to jakieś 15-20m .Prawdziwa długość trasy jest gdzieś tak mniej więcej pośrodku.
- Kociemba
- Zaprawiony W Bojach
Liczyłem, że jednak trasa okaże się trochę dłuższa. W tej sytuacji muszę pogodzić się ze swoja tragiczną formą lub ewentualnie przedsięwziąć jakieś kroki w celu zmiany tego stanu rzeczy.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Nie załamuj się gdyż po pierwsze mamy w zapasie dodatkowego "zygzaka" wydłużającego a po drugie RPŁ mimo, że w nazwie Regularna składa się z wielu niejednorodnych, "zygzagowatych" odcinków nie pomagających w utrzymaniu stałego tempa biegu .W tej sytuacji muszę pogodzić się ze swoja tragiczną formą lub ewentualnie przedsięwziąć jakieś kroki w celu zmiany tego stanu rzeczy.